Çanakkale'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği Yenileniyor - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği Yenileniyor

Çanakkale\'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği Yenileniyor

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkiindeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitlik Anıtında düzenleme çalışmaları başladı.

17.12.2014 13:09  Güncelleme: 13:36

Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkii'ndeki Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitlik Anıtı'nda düzenleme çalışmaları başladı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe şehitlikte inceleme yapmak üzere kentte geldi. Bursa heyetini, Çanakkale Valisi Ahmet Çınar karşıladı. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kireçtepe Mevkii'ndeki şehitliğin ve anıtın bulunduğu bölgeye giden heyet, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

MİNNET BORCU VURGUSU

Çanakkale'de en çok şehit veren ilin Bursa olduğunu belirten Bursa Valisi Münir Karaloğlu, şehitleri minnet ve rahmetle andı. Bursa Seyyar Jandarma Taburu'nda şehit düşenlere vefa borçlarının bulunduğunu, şehitliği yeniden düzenleneceğini söyleyen Vali Karaloğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyemizi güzel düşüncesi ve çalışmasından dolayı kutluyorum. Bursa'ya yakıştı. Bursa şehitlerine her zaman olduğu gibi sahip çıkıyor. Çanakkale'de, Gelibolu'da da olsa Bursa şehitlerini yalnız bırakmadı. Büyükşehir eliyle vasıtasıyla bugün şehitliğimizi yeniden düzenliyoruz" dedi.

100'ÜNCÜ YILDA YENİLENİYOR

Çanakkale Savaşları'nda Bursa'dan yaklaşık beş bin askerin şehit olduğunu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, şehitlerin yaklaşık 10 bin metrekarelik alanda defnedildiğini söyledi. Başkan Altepe, "Şehitlerimize kısmen de olsa vefa borcumuzu en güzel şekilde ödeyebilmek için onların anılarını tekrar tazeliyoruz. Savaşta yapılan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de önünde resminin olduğu önemli bir nokta. Yaklaşık bir asır sonra, 100'üncü yılında tekrar düzenlenmiş oluyor. Şehitliğin yanında buraya ulaşımın sağlandığı altı bin metrelik yolunda yeniden düzenlenmesi ve çevre düzenlemesiyle örnek bir şehitlik olması için elimizden gelen gayreti göstermiş oluyoruz" diye konuştu.

Gelibolu Yarımadası'nda 49 kadar şehitliğin olduğunu ifade eden Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Türkiye'nin her şehrinden, köyünden şehitlerin bu topraklarda yattığını kaydetti. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'de Bursa Seyyar Jandarma Taburu Şehitliği Yenileniyor - Son Dakika


Advertisement