Çanakkale'den Mursi Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Çanakkale'den Mursi Tepkisi

Çanakkale\'den Mursi Tepkisi

çanakkale'de Mısır'ın devrik lideri Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasına Memur-Sen'e bağlı sendikalar ve sivil toplum kuruluşları düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi.

18.05.2015 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

çanakkale'de Mısır'ın devrik lideri Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezasına Memur-Sen'e bağlı sendikalar ve sivil toplum kuruluşları düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi. Yürüyüş sırasında bir kadın, Mursi'ye destek veren gruba "Siz Müslüman değilsiniz. Allah'ı karıştırmayın" diyerek tepkisini dile getirdi.

Truva atı önünde toplanan yaklaşık 50 kişi, ellerinde Muhammed Mursi ve Rabia işaretinin bulunduğu pankartlar ve resimlerle 'Kahrolsun Sisi, seninleyiz Mursi' sloganları atarak iskele meydanına geldi. Yürüyüş sırasında bir kadın, gruba 'Siz Müslüman değilsiniz. Allah'ı karıştırmayın' diyerek tepki gösterdi. Polis, kadını bölgeden uzaklaştırarak, gerginliğin daha fazla artmasını önledi.

İskele Meydanı'na gelen Mursi yanlısı grup adına burada bir açıklama yapan Sağlık-Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, "Binlerce darbe karşıtının katletildiği katillerin verdiği hukuksuz kararları tanımıyor. Silaha ve şiddete bulaşmayarak örnek bir duruş sergileyen Mısır halkının yanında durduğumuzu Memur-Sen olarak deklare ediyoruz. Mursi dahil tüm ihvan tutukluları serbest bırakılmalı. Muhammed Mursi'nin göreve iadesi sağlanmalı, darbenin askeri-sivil tüm aktörleri yargılanmalıdır. Selam olsun demokrasi, özgürlük, insanlık ve yaşam mücadelesi verenlere. Selam olsun mazluma, mağdura sahip çıkanlara" dedi.

Konuşmasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale'den Mursi Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement