Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 18 Mart 1915'te kazanılan zaferin, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik, beraberlik ve bütünlüğünün simgesi olduğunu belirtti.

17.03.2016 16:57

Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, 18 Mart 1915'te kazanılan zaferin, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik, beraberlik ve bütünlüğünün simgesi olduğunu belirtti.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, bugün, ülkemizin ve dünya tarihinin akışını değiştiren Çanakkale destanının 101. yılında, tek yürek ve tek yumruk olarak hareket ederek vatan topraklarını canları ve kanları pahasına koruyan aziz kahramanların hatırası önünde bir kez daha saygı ile eğildiklerini söyledi.

Çanakkale Zaferi, ülkesinin bağımsızlığı ve geleceği uğruna gözünü kırpmadan kendi canından vazgeçebilmeyi gösteren bir destan olarak adını tarihe yazdırdığını belirten Güner, şöyle devam etti:

"18 Mart 1915'te kazanılan bu zafer, milletimizin yüksek manevi değerlerinin, birlik, beraberlik ve bütünlüğünün simgesidir. Tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmeyen aziz milletimiz, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Bu zafer ile sadece bir milletin hayatta kalması değil, aynı zamanda geleceği de belirlenmiştir. Çanakkale'de gösterilen azim ve irade, milletimizin bağımsızlığa olan inancını perçinlemiş ve İstiklal Savaşı'nın kazanılmasını sağlayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının yolunu açmıştır. Biz bu şanlı destanı nesilden nesile aktararak, bu mukaddes emaneti daima hatırlayacak ve hatırlatacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement