Çanakkale Gelişim Planı Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Gelişim Planı Hazırlanıyor

Çanakkale Gelişim Planı Hazırlanıyor

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Turizm odaklı Çanakkale Gelişim Planının yapılması için, İtalya’dan konunun uzmanı bir şehir planlamacısı ile çalışmaya başladıklarını söyledi.

13.08.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Turizm odaklı Çanakkale Gelişim Planının yapılması için, İtalya'dan konunun uzmanı bir şehir planlamacısı ile çalışmaya başladıklarını söyledi. Vali Çınar, "20, 30, 50 yılına örnek model bir şehir planı çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Vali Çınar, Akbaş- Karacaören gemi geçiş iskelesi projesinin de başladığını kaydetti.

TURİZM ODAKLI ÇANAKKALE

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette, Vali Çınar ÇTSO yöneticileri ile Çanakkale Gelişim Planı, mülteci sorunu, köy yollarındaki altyapı yetersizliği, Akbaş-Karacaören Gemi Geçiş İskelesi, Orman Bölge Müdürlüğü'nün Çanakkale'de yeniden açılması, devam eden arkeolojik kazılar, Ezine Gıda İhtisas OSB ve Çanakkale Ticaret Sitesi gibi konularda bilgi paylaşımında bulundu. Toplantıda, uluslararası alanda uzman bir şehir plancısı ile Çanakkale Gelişim Planı'nı hazırladıklarını söyleyen Vali Çınar, "Çanakkale böyle bir planı hak ediyor. Bu potansiyel çok az şehirde var, burası dünyanın en güzel yeri. İstanbul'un ikizi gibi bir coğrafyası var. Çarpık yapılaşmayı ve güzel doğasının mahvolmasını önlemek için turizm odaklı Çanakkale Gelişim Planı'nın yapılması gerekiyor. İtalya'dan konunun uzmanı bir şehir planlamacısı ile çalışmalar başladık. Geleceğin 20, 30, 50 yılına örnek model bir şehir planı çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

KAÇAK GÖÇMENLER İÇİN GEREKEN ÖNLEMLER ALINACAK

ÇTSO yöneticileri, Çanakkale Gelişim planını desteklediklerini, kentin sağlıklı gelişimi için planın gerekli olduğunu ifade ettiler. Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi ile konuların, sorunların görüşüldüğü toplantıda üniversite ve fuar ticaret merkezi projelerindeki son gelişmeler hakkında bilgi verilerek görüş alışverişinde bulunuldu. Kaçak göçmenler ve şehrin asayişi ile ilgili konuların da görüşüldüğü toplantıda konu ile ilgili bilgi veren Vali Çınar, yasadışı mülteci göçünün olumsuz yansımalarının Çanakkale bölgesinde yoğun biçimde hissedildiğini belirtti. Kaçak göçmenlerin özellikle Ayvacık bölgesinde güvenlik sorununa neden olduğu gibi bölge ekonomisini de olumsuz etkilediğini ifade etti ve asayişin sağlanması konusunda gereken önlemlerin alındığını söyledi.

AKBAŞ - KARACAÖREN İSKELE PROJESİ BAŞLADI

Vali Çınar, Akbaş-Karacaören Gemi Geçiş İskelesi projesinin başladığı müjdesini de vererek, "Önümüzdeki süreçte Çanakkale Boğaz Köprüsü projesi de olduğundan, iskele projesi üzerinde çok detaylı çalışılmakta, köprü hayata geçtiğinde de çok fonksiyonlu olarak hizmet vermek üzere planlanmaktadır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Gelişim Planı Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement