Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı

Çanakkale Kara Savaşları\'nın 101\'inci Yılı Törenleri Yapıldı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı törenleri yapıldı (EK)JANDARMA ŞEHİTLİĞİNDE, MİTİNG GİBİ ANMAÇanakkale savaşları sırasında 6 - 8 Ağustos 1915 tarihlerinde, Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburlarına bağlı üç bölük, iki tugay büyüklüğündeki İngiliz birliklerini, Karakoldağı ve Kireçtepe'de durdurup Anafartalar grubunun kuzey yanını korudu.

24.04.2016 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yılı törenleri yapıldı (EK)

JANDARMA ŞEHİTLİĞİNDE, MİTİNG GİBİ ANMA

Çanakkale savaşları sırasında 6 - 8 Ağustos 1915 tarihlerinde, Gelibolu ve Bursa Jandarma Taburlarına bağlı üç bölük, iki tugay büyüklüğündeki İngiliz birliklerini, Karakoldağı ve Kireçtepe'de durdurup Anafartalar grubunun kuzey yanını korudu. Atatürk'ün de ziyaret ettiği bölgelerden birisi durumundaki şehitlikte, yaklaşık 900 asker şehit oldu. Savaşın bu bölgesinde şehit olan jandarma birliği için yaptırılan şehitlik, uzun süre bakımsız kaldıktan sonra geçen yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın girişimleriyle, restore edildi. Yine geçen yıl açılışı yapılan şehitlikte, bu yıl Çanakkale Savaşlarının 101'inci yıl dönümünde de anma töreni düzenlendi.

İÇİŞLERİ BAKANI YALNIZ BIRAKMADI

Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Jandarma Bölge Komutanlığı'nın organize ettiği törene yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Başlarında, savaş zamanı askerlerin giydikleri başlıklar bulunan vatandaşlar, tören alanını tamamen doldurdu. Anma töreninde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Recep Altepe, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık hazır bulundu. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın alana helikopterle gelmesinden önce, şehitler için Kuran-ı Kerim okundu.

Şehitlikteki tören, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, anıta çelenk bırakmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra şehitler için ikinci kez Kuran-ı Kerim okundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, birer konuşma yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala, ilk olarak gazileri yanına çağırdı. Ardından vatandaşlara seslenen Efkan Ala, "İnsanda DNA vardır, küçük bir hücredir ama insanın bütün hücreleri orada toplanmıştır. İşte Bursa'da Osmanlı'nın DNA'sıdır. Onun için Osmanlı neredeyse, Bursa oradadır. Bu millete layık olmak, bu millete yakışır hareket etmektir. Yedi düvel o zaman, bize saldırdı. Şimdi onların uzantıları bizlere saldırıyor. Bizden ne kopartabilecekler. Şehitlerden utanmıyorlar mı? Şehitleri görenler bu ülkeyi şaha kaldırmak için çalışmaz mı? Şehitlerimizin anısına ihanet edenler olacaktır ama başarılı olamayacaktır. Bu eseri tarihi kimliğiyle ortaya koyan, emeği geçen herkesi, buraya kadar gelen, burada törenin anlamlı olmasını sağlayan sizleri kutluyorum. Buraya gelenler, bu şehitlerimizden şeref alır, onur alır. Hiçbir kelime burada olup biteni ifade edemez. Bütün kalbimizle onları selamladığımızı bilsinler. Türkiye'yi, onların burada çarpıştıkları sırada hayal ettikleri cihan devleti yapmaya çalışacağız" dedi. Tören, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve beraberindekilerin, şehitliğe çiçek bırakıp ağaç dikmesiyle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci Yılı Törenleri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement