Çanakkale Şehitleri Kocaeli'de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Çanakkale Şehitleri Kocaeli'de Anıldı

Çanakkale Şehitleri Kocaeli\'de Anıldı

Çanakkale Zaferi'nin 99. yılında Çanakkale Şehitleri, tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de anıldı.

18.03.2014 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Zaferi'nin 99. yılında Çanakkale Şehitleri, tüm yurtta olduğu gibi Kocaeli'de de anıldı.

18 Mart Çanakkale Şehitleri'ni anma etkinliği İzmit Bağçeşme mezarlığında bulunan şehitlikte yapıldı. Anma törenine Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, EDOK Komutanı Muarrem Yavaş, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Yunus Çoşkun ve çok sayıda şehit yakınları katıldı.

Törende, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve EDOK çelenk sundu. Törende konuşan Piyade Binbaşı Murat Haznedaroğlu, "Bugün 18 Mart, Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin Türk milletin parçalanamayacağını haykırıldığı gündür. Bugün ülkesi ve bayrağı için canını feda eden, bağımsızlığın abideleri olan tüm şehitlerimize şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

Anma töreninde konuşan Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise, "Türk milleti şehitlerine, gazilerine ve onların ailelerine daima özel bir değer vermiş, onlara sahip çıkmayı en önemli sorumluluğu bilmiştir. Sizlerden aldığımız güç ve ilhamla kanlarınız ve canlarınız pahasına bizlere emanet ettiğiniz mübarek vatanımızı korumaya ve gerektiğinde bu uğurda canımızı sizler gibi seve seve feda etmeye her daim hazırız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri şehit mezarlarına karanfil bıraktı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çanakkale Şehitleri Kocaeli'de Anıldı - Son Dakika


Advertisement