Çanakkale Şehitleri Tekirdağ'da Dualarla Anıldı - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehitleri Tekirdağ'da Dualarla Anıldı

Çanakkale Şehitleri Tekirdağ\'da Dualarla Anıldı

Çanakkale Şehitleri Anma Programı kapsamında Tekirdağ'da sabah namazında şehitler dualarla anıldı.

18.03.2015 08:04  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde ilk kez Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Çanakkale Şehitleri Anma Programı kapsamında Tekirdağ'da sabah namazında şehitler dualarla anıldı.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa'ya bağlı Merkez Cami'de sabahın ilk saatlerinde sabah namazında Çanakkale Şehitleri için anma programı düzenlendi. Sabah namazının sünneti kılındıktan sonra başlanan programda ilk olarak Yasin-i şerif'in okundu. Sabah namazının farzı kılınması ile birlikte uzun tespihatla devam programın ardından dualar okundu.

Aşr şerif ve duaların yapılması sonrası cemaate hitap eden Tekirdağ Müftülüğü Din Hizmetleri Sorumlusu Recep Akakuş, 100'üncü yılı olan Çanakkale Savaşının önemine değinerek, "Hanımlarımızla sokaklarda rahat bir şekilde gezebiliyorsak. Sokakta gezerken o kırmızı ay yıldızlı bayrağımızı gururla izleyebiliyorsak bu ezanlar okunabiliyorsa işte bunun yegane sebebi bizler için şehit düşen o 250 bin vatan evladıdır. Cenab-ı Allah böyle günleri bizlere tekrar yaşatmasın. Eğer tekrar bir daha böyle günler bize isabet ederse arkadan gelen neslimiz inşallah bu 250 vatan evladı gibi canını dişine takarak savaşan Allah'ın dinini çiğnetmeyen efendimiz Aleyhissalatüvesselam'ın ismini çiğnetmeyen ve bu uğurda şehit düşen ve şehit düşmesi dolayısıyla nimete kavuşan kullarından olmalarını Cenab-ı Allah nasip eder inşallah" diye konuştu. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehitleri Tekirdağ'da Dualarla Anıldı - Son Dakika


Advertisement