Çankırı'da "Miting" Gibi Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Çankırı'da "Miting" Gibi Suç Duyurusu

Çankırı\'da "Miting" Gibi Suç Duyurusu

Cumhuriyethalk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Çankırılılar Cumhuriyet Savcılığı'na toplu suç duyurusunda bulundu.

26.02.2016 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyethalk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle Çankırılılar Cumhuriyet Savcılığı'na toplu suç duyurusunda bulundu. Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak Parti İl Başkanı Celal Kaman, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve vatandaşların oluşturduğu kalabalık Adliye önünde toplandı. Buradaki yaklaşık 2 bin kişiye hitabeden Belediye Başkanı İrfan Dinç şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti ve devletimiz bizim için herşeyin üzerindedir. T.C cumhurbaşkanı, Türkiye Cumhuriyetinin ete kemiğe bürünmüş halidir. Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil ediyor. Kalkıp da Türkiye Cumhuriyeti devletini bilen seven tanıyan, saygı duyan bir kimsenin Türkiye Cumhuriyetinin cumhurbaşkanına bırakın hakaret etmeyi, laf söylemeye bile hakkı yoktur. Orası bir temsil makamıdır. Orası bizim devletimizin tepesidir. Uğuruna her şeyimizi, canımızı, evladımızı kanımızı feda edebileceğimiz devletimizin tepe noktasıdır. Bir kişi çıkıp devletimizin tepe noktasına, onun ete kemiğe bürünmüş haline laf söylemeye kalkarsa o lafı boğazına tıkarız onun. Bu bir siyasal konu değildir. Bugün burada Çankırı olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin başına Türkiye Cumhuriyetine karşı olan duruşunuzu, hassasiyetinizi ortaya koydunuz. Büyük bir kalabalıkla bu duruşunuzu tepkinizi sergilediniz. Ben hepinize teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Tarihinde ilk defa halkın seçtiği bir cumhurbaşkanına hakaret, halka hakaretle de eş değerdir. Kılıçdaroğlu'nu kınıyoruz. Ayağını denk almaya davet ediyoruz. Ne olursan ol, kim olursan ol ne yaparsan yap ama haddini bil. Çankırı şimdi bu manzarası ile diyor ki Ey Kılıçdaroğlu haddini bil. Çankırı olarak haddini bildiririz. Bunlar bizim hassas konularımızdır. Hassasiyetlerimizle kimseyi oynatmayız. Bugün en hassas olduğumuz konuda milletimizin varlığı bütünlüğü birliği konusunda ben beyaz gömlek giydim diyen bir insandır bizim cumhurbaşkanımız. Haddini hududunu bilmeden hakaret etmeye çalıştığın bu kişi beyaz gömleği giymiştir. Bugün şer güçlerin, küresel güçlerin tek hedefi Recep Tayyip Erdoğansız bir Türkiye'dir. Ama Allahın izni ile bu milletin duası ile hiçbir zaman bu emellerine bu şer güçler ve bu ülkedeki yerli işbirlikçileri ulaşamayacaklar" diye konuştu.

Belediye Başkanı İrfan Dinç'in konuşmasının ardından kalabalık imzaladıkları şikayet metni ile Cumhuriyet Savcılığına giderek CHP lideri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Çankırı'da 'Miting' Gibi Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement