Çankırı Ulu Caminin Restorasyonu - Son Dakika
Yerel

Çankırı Ulu Caminin Restorasyonu

Caminin gelecek yıl haziran ayında ibadete açılması planlanıyor.

18.09.2014 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Restorasyon çalışmaları süren tarihi Ulu Cami'nin gelecek yıl haziran ayında ibadete açılmasının planlandığı bildirildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Müdürü Aslan Yıldız, AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin'le camide incelemelerde bulundu.

Kanuni Sultan Süleyman tarafından 1558'de Mimar Sinan'ın kalfası Sadık ustaya yaptırılan Ulu Cami'nin restorasyonunun titizlikle yürütüldüğünü anlatan Yıldız, şunları kaydetti:

"Bizim asıl önceliğimiz ecdadımızın yapmış olduğu eserleri gelecek kuşaklara aktarmaktır. Çünkü tarihi dokuların aslına uygun bir şekilde tekrar gün yüzüne çıkarılması gerekir. Her şeyi en ince ayrıntısına göre, araştırarak ve inceleyerek yapmak gerekir. Restorasyon sıvayıp geçmek değildir. Burada 500 yıllık bir ecdat yadigarı var ve bizlere emanet edilmiş. Bize emanet olan bu eseri bizden 500 yıl sonraki kuşaklara ulaştırmak zorundayız.  Önceki çalışmalar sağlıklı yapılmamış ve birçok ince işin üstü kapatılmış. Kubbede ve birçok yerde çatlakların olduğunu da gördük.  Şu anda çatlakların hepsi tamir edildi ve güçlendirmeleri yapıldı."

Milletvekili Şahin de özellikle bölge esnafının caminin restorasyonunun biran önce bitmesin istediğini kaydetti. - Çankırı

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çankırı Ulu Caminin Restorasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement