Çaresiz Baba, Erdoğan'a Seslendi - Son Dakika
Güncel

Çaresiz Baba, Erdoğan'a Seslendi

Çaresiz Baba, Erdoğan\'a Seslendi

Şanlıurfa'da 2 yaşındaki Mehmet Can, tedavisi için gerekli destek bulunamazsa hayata gözlerini yumacak.

27.08.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da tek gözlü bir evde yaşam mücadelesi veren Sakallı çiftinin ilk çocuğu olan 2 yaşındaki Mehmet Can, tedavisi için gerekli para bulunamazsa hayatını kaybedecek. Sadece yurtdışında yapılabilen ameliyat için anne ve baba, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, "Evlat acısı yaşamayalım. Bize yardım edin" diyerek çağrıda bulundu.

Haliliye'ye bağlı Yavuz Selim Mahallesi 2058. sokakta tek göz odalı bir evde yaşam mücadelesi veren Sakallı ailesinin ilk çocuğu olan 2 yaşındaki Mehmet Can, her geçen an ölüme bir adım daha yaklaşıyor. Doğuştan sağlık problemleri olan küçük çocuğun tedavisi için kök hücre nakline ihtiyaç duyulduğunu ve bunun da ancak yurt dışında yapılabileceğini söyleyen 28 yaşındaki genç baba Mahmut Sakallı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan destek beklediklerini söyledi.

Doğum sırasında beynine oksijen gitmediği ileri sürülen ve bu nedenle 4 farklı hastalığa yakalanan 2 yaşındaki Mehmet Can Sakallı'nın yeniden sağlığına kavuşabilmesi için yurt dışında kök hücre nakli ameliyatı yapılması gerekiyor. Çaycılık yaparak ailesini geçindirmeye çalıştığını ve çocuğunun hastalığı nedeniyle hareket edemediğini anlatan baba Mahmut Sakallı, "Hastane evimiz, doktorlar arkadaşımız oldu. Sürekli hastanedeyiz. Tem amacımız Mehmet Can'ın yaşıtları gibi koşup oynamasıdır. Ama tedavisi için gerekli paramız olmadığı için elimiz kolumuz bağlı" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Çocuğunun tedavisi için gerekli maddi gücünün olmadığını söyleyen Baba Sakallı, kendilerine yardım edilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Baba Sakallı, "Çocuğum doğduktan iki gün sonra Çocuk Hastanesinde yoğun bakımda yattı. 15 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra çocuk için 'bir şey yok' dediler. Hastanede 'sadece kulak problemi olabilir' dediler. Çocuğu çıkardıktan sonra sürekli hastane yollarındayız. Kayseri ve Ankara'ya götürdük. Çocukta 4 hastalık çıktı. Gece gündüz hastanedeyiz. Hastane artık evimiz oldu. İlk çocuğum Mehmet Can. Çocuğumun sağlık durumunun iyi gitmesi için yurt dışında kök hücre nakli yapılması lazım. Babadan kordon alınıp çocuğun beynine kök hücre yapılması lazımmış. Bunun için de yurt dışına gitmesi lazım. Amerika, İtalya, İspanya ve Tayland'da bile var bu operasyon ama Türkiye'de yok. Bunun için bizim bütçemiz belli, çalıştığımız iş bellidir. Onun için başta cumhurbaşkanımızdan ve hayır yapmak isteyenlerden destek bekliyoruz" dedi.

ACI ÇEKEN ÇOCUK, İLAÇLARLA SÜREKLİ UYUTULUYOR

Mehmet Can'ın uyanık olduğu zamanlarda hiç durmaksızın sürekli ağladığını ve aile olarak evlatlarının bu acısına dayanamadıklarını sözlerine ekleyen Baba Sakallı, yaşadıkları dramı şöyle ifade etti: "Çocuğun beyninde oluşan hastalık nedeniyle çocukta sürekli baş ağrısı var.Sürekli uyutularak çocuğun acısını dindirmeye çalışıyoruz. Uyumadığı için damla veriyoruz, damla ile uyutuluyor. Duyması için kulağına cihaz takmışız. Çocuk boynunu ve kolunu tutamıyor. Çocuğun genel durumu kötü, uyumadığı zaman sürekli ağlıyor ağzından ve burnundan sürekli kanlar çıkıyor. Sürekli hastaneye yatırıyoruz. Birçok milletvekili ile irtibata geçtik yardımcı olmaları için.Onlarda da bir şey çıkmayınca elimizden bir şey gelmiyor."

'ÇOCUĞUMA YARDIM EDENİN KULU KÖLESİ OLURUM'

Baba Sakallı, çocuğu için gerekli tedavi masrafını karşılayanlara, bunun karşılığında çek veya benzeri borçlanma belgesine imza atacağını ve bunu ömrünün sonuna kadar çalışarak ödeyeceğini de belirterek, "Geçimimi çaycılık yaparak sağlıyorum. Kendimi ve ailemi kimseye muhtaç etmiyorum. Sadece çocuğumun sağlığı için hayırseverlerden destek bekliyorum. Çocuğumun tedavi süresince birçok yere borçlandım ve bu borcumu çaycılık yaparak ödemeye çalışıyorum. Çocuğumun acısının dinmesi için hayırsever ve cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum" diye konuştu.

ANNE: YAVRUM GÖZLERİMİN ÖNÜNDE ÖLÜYOR

Anne Gurbet Sakallı ise, herkesin çocuğunun oyun oynadığını, Mehmet Can'ın hasta halinin ise kendisi için zor bir durum olduğunu ifade ederek "Evde çocuğumun bakımı için zorluk çekiyorum. Maddi durumumuz iyi değil ve zor durumdayız. Çocuğumu hastaneye götürecek durumumuz yoktur. Doğumdan iki gün sonra sarılık denen hastalığa yakalandı. Yoğun bakıma yatırıldı. Çocuğum boynunu tutamıyor. Diğer çocuklar gibi yürümüyor, oynayamıyor, oturamıyor yani yatalak gibi sürekli yerde. Acılarından dolayı sürekli ağlıyor ve damla ile uyutmaya çalışıyoruz. Onun yaşıtları oynuyor, koşuyor, gülüyor, oturuyor. Bu benim için gerçekten zor bir durum. Devlet büyüklerimizden yardım ve destek bekliyoruz. Lütfen bize yardım etsinler çok zor durumdayız. Maddi durumumuz iyi değil iki çocuk ile daha zor oluyor bir anne olarak onlardan destek bekliyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çaresiz Baba, Erdoğan'a Seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ank: ALLAH acil şifalar versi 0 0 Yanıtla
  • Kültüryumağı: Evlat acısı zor. Anne Değilim ama sizi çok iyi Anlıyorum. Allah yardım etsin. Allah a kul Köle ol sen , Rabbim şifasını verir. 0 0 Yanıtla

Advertisement