Çavuşoğlu: AB ile İlişkilerimizi Gözden Geçireceğiz, Bizi Buna Mecbur Bıraktılar - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: AB ile İlişkilerimizi Gözden Geçireceğiz, Bizi Buna Mecbur Bıraktılar

Dışişleri Bakanı, AKPM'nin aldığı Türkiye kararını Ankara'nın kabul etmediğini belirterek "Bu kararı kabul etmiyoruz. İlişkilerimizi gözden geçireceğiz. Buna bizi mecbur bıraktılar" dedi.

26.04.2017 11:36  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan'da gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'ye yönelik "siyasi denetim" kararına tepki gösterdi

"TÜRKİYE'YE CEZA VERİLMEK İSTENİYORSA TERS TEPER"

Özbekistan'da açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin aldığı kararın siyasi olduğunu söyledi. Kararın bir öneminin bulunmadığını belirten Çavuşoğlu, "Türkiye'ye ceza verilmek isteniyorsa ters teper." dedi.

"AB İLE İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ"

Çavuşoğlu, ''Bu yolla Türkiye'ye bir ceza vermeye çalışıyorsanız bu ters teper. Bugüne kadar Avrupa Konseyi ile çok yakın işbirliği içinde olduk. Reform sürecinde AB'den daha çok Avrupa Konseyi'nin tavsiyelerini dikkate aldık. Avrupa Konseyi ile aramızda çalışma grubu var. Genel sekreterle yakın işbirliğimiz var. Parlamentonun bu aldığı kararı kabul etmiyoruz bundan sonraki işbirliğimizi zayıflatan bir adımdır. Bu kurumla bazı konulardaki ilişkilerimizi tekrar gözden geçireceğiz. Buna bizi mecbur bıraktılar. Avrupa siyaseti çok değişiyor ve maalesef Avrupa ülkelerinde artan ırkçılık İslam karşıtlığı Avrupa kurumlarına da sirayet etti'' dedi.

"SİNCAR OPERASYONUNU ABD'YE BİLDİRDİK"

TSK'nın Sincar operasyonuyla ilgili de konuşan Bakan Çavuşoğlu, ''Bize yönelik tehditlere karşı operasyon yapacağımızı her zaman herkese söylüyoruz. Operasyonu yapacağımızı bizzat müttefikimiz ABD'ye bildirdik. Aramızdaki anlaşma gereği 2 saat önce ABD ve Rusya ile operasyon yapacağımız bilgisini pay





Çavuşoğlu: AB ile İlişkilerimizi Gözden Geçireceğiz, Bizi Buna Mecbur Bıraktılar

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: AB ile İlişkilerimizi Gözden Geçireceğiz, Bizi Buna Mecbur Bıraktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement