Çavuşoğlu HDP'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika
Yerel

Çavuşoğlu HDP'den Aday Adayı Oldu

Çavuşoğlu HDP\'den Aday Adayı Oldu

Diyarbakırlı İş Adamı İrfan Çavuşoğlu, barış ve kardeşlik sürecine katkı adına HDP'den aday adayıyım oldu.

01.03.2015 00:03

Diyarbakırlı iş Adamı İrfan Çavuşoğlu, barış ve kardeşlik sürecine bir nebze de olsa katkıda bulunabilmek için Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) milletvekili aday adaylığını açıkladı.

Bugün saat 15.00'da beraberinde kalabalık bir grupla HDP İl başkanlığına giderek, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı, İrfan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Aday Adaylığı başvurumun öncelikle Aileme, şahsıma ve tüm kadirşinas hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum. Bu kadim kentin bağrından çıkmış bir evladı olarak, özelde Diyarbakır'a, genelde ise bölgeme ve tüm ülkeme meclis çatısı altında kalıcı hizmetler sunabilmek için bu davaya dahil oldum.

Barış Sürecinin Nihai Sona Ermesi İçin Öncelikle Samimiyet Şart

Bu mukaddes kentin insanları, büyük acılar yaşadı. Anaların gözyaşları sel olup aktı. Ancak bugün HDP'nin temsil ettiği siyasi hareket, özelde Kürt sorunu, genel anlamda ise ülkemizin demokratikleşmesi yönünde çok büyük bedeller ödedi. O nedenle HDP'nin mutlak surette yine meclis çatısı altında hem de olabildiğince fazla sayıda milletvekiliyle temsil olanağı bulabilmesi, her şeyden önce ülkemiz demokrasisi açısından olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır"

Barajları Aşarak, Gümbür Gümbür Meclis'te Yerimizi Alacağız

HDP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı İrfan Çavuşoğlu, HDP'nin seçimlere parti olarak girmesinin doğru bir karar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Uzun yıllardır uygulanan baraj sistemi, ülkemizin bütün siyasi renklerinin mecliste yer almasına engel oldu. Ama HDP bu seçimde barajı aşarak, bir ilke daha imza atmış olacak. Siyasi yelpazenin bütün renklerini, dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin HDP'de buluşmaya davet ediyoruz. Bu siyasi hareket, halkın bağrından kopmuş, yıllardır çilelerle dolu bir siyasi mücadeleyle bugünlere gelebilmiştir. Bugün gelinen noktada elde edilen sonuçlar ve özellikle barış süreci HDP'nin kararlı ve azimli çabalarıyla elde edilmiştir. HDP'siz millet meclisinin eksik olacağı, geniş halk kitleleri tarafından çeşitli platformlarda sık sık dile getirilmektedir. Ama HDP bu seçimde oy patlaması yaparak, yine meclisteki yerini alacaktır. Buna ne barajlar ne başka engeller de çıkarsalar engel olamayacaklar inşallah. HDP'nin Türk-Kürt kardeşliğini ilke edinen siyasi çizgisinde, inançlara saygı çerçevesinde bütün vatandaşlarımızı buluşmaya davet ediyoruz. Anti demokratik uygulamaların son bulması, ifade özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü, sendikal hak ve özgürlüklerin Alabildiğine geniş bir platformda kullanılabilmesini istiyorsak, HDP'de buluşalım"

En Az Yüzde 15 Oy İle Mecliste Yerimizi Alacağız

HDP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı İrfan Çavuşoğlu, seçimlerde en az yüzde 15 oranında oy almayı hedeflediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Gerçek Anlamda barışa, kardeşliğe inanan herkes, kendisine HDP'de rahatlıkla yer bulabilir. On binlerce evladını yitirmiş bu ülkenin çilekeş insanların bir daha böyle acılar yaşamaması için HDP'yi oldukça yüksek bir oy oranıyla meclise taşıyalım ki, kimin gerçekten barışı istediğini, kimlerin ise oyalama taktiği yaptığını bütün dünyaya gösterelim. Bugün kalıcı barışın tarafı olan milyonlarca insandan biri olarak, tarihe, topluma, ülkeye ve bu uğurda canları yananlara karşı sorumluluğumu ifa etmek istiyorum. Bu derdin dermana kavuşması, yaraların sarılmasında bizlere de sorumluluk düşüyorsa tereddüt etmeden üzerimize düşenleri yapmaya hazırız. Şunu unutmayalım ki kalıcı barış, feragat, fedakarlık ve sabır ister"

Abdullah Öcalan'ın Çağrısı Önemli

HDP Diyarbakır Milletvekili Aday Adayı İrfan Çavuşoğlu, Abdullah Öcalan'ın dün yaptığı çağrının da, ülke ve dünya gündemine oturduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hükümet yetkililerinin de samimi olarak hareket etmeleri ve somut Adımlar atmaları gerekiyor. İnşallah hayırlara vesile olur. Hepimizi barış istiyoruz ve bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Parlamentoda görüşülen güvenlik yasasının da mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor diye düşünüyorum"

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Çavuşoğlu HDP'den Aday Adayı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement