Çaylı Taşkın Koruma Projesinde Sona Doğru - Son Dakika
Yerel

Çaylı Taşkın Koruma Projesinde Sona Doğru

Çaylı Taşkın Koruma Projesinde Sona Doğru

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir’in Ödemiş ilçesindeki üç mahalleyi kapsayan ve 2 bin 230 dekar araziyi taşkın tehlikesinden korumayı hedefleyen projesinde son aşamaya geldi.

14.12.2015 15:50

DSİ 2. Bölge Müdürlüğü, İzmir'in Ödemiş ilçesindeki üç mahalleyi kapsayan ve 2 bin 230 dekar araziyi taşkın tehlikesinden korumayı hedefleyen projesinde son aşamaya geldi.

Ödemiş ilçesindeki Köfündere Mahallesi'nden Çaylı Mahallesi'ne dek uzanan bölgeyi kapsayan taşkın koruma projesi, tüm hızıyla devam ediyor. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, konunun üzerine titizlikle eğilirken, projeyle 2 bin 230 dekar arazinin taşkınlardan korunması hedefleniyor. Çalışmalar kapsamında yetkililer, dere yatakları düzenlenerek bentler inşa etti. Çaylı Mahallesi içerisine yeni bir yağmur suyu hattı da inşa edildi. Projede son düzenlemeler yapıldığı ifade edilirken, Çaylı Mahalle Muhtarı İsmail Güçlü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Güçlü, "Proje çerçevesinde Köfündere'den mahallemize kadar olan dere yatakları düzenlendi, yağışlı havalarda taşkına yol açan çaylar için kanal düzenlemesi yapıldı. Ayrıca DSİ Genel Müdürümüzün ilçe ziyaretinde sunduğumuz köprü talebi de yerine getirildi. Çaylı ile Orhangazi'yi kısa yoldan birbirine bağlayacak 16 metre uzunluğunda 8 metre genişliğinde yeni bir köprü inşa edildi. Kışın geçiş sıkıntılı oluyordu, artık bu sıkıntı ortadan kalkıyor. Mahallemizin içinden geçen Gavur Deresi'nin çevresi koruma altına alındı. Projenin bundan sonraki etabında Beydağ yolundan Küçük Menderes Nehri'ne kadar bölümün de ıslah edilmesini ve tarım arazilerinin korunmasını istiyoruz. DSİ yetkililerimiz Çaylı'ya gelip inceleme yapacaklar. Gavur Deresi'nin Küçük Menderes'e bağlantısının da çevresinin taş duvar yapılması ve düzenlenmesi gündemde. Bölgemizi aşırı yağışlı günlerde sıkıntıdan korumasını temenni ettiğimiz projede emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çaylı'ya yönelik her türlü yatırımın takipçisi olacağız" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaylı Taşkın Koruma Projesinde Sona Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement