Çeşmeler Kurudu - Son Dakika
Yerel

Çeşmeler Kurudu

Çeşmeler Kurudu

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde yaz döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle tüm mahalle çeşmelerinin suları kesilirken, vatandaşlar ilçenin akan tek çeşmesine çevresindeki su birikintisi ve pislik yüzünden ulaşmakta zorlanıyor.

27.08.2014 18:57

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde yaz döneminde yaşanan kuraklık nedeniyle tüm mahalle çeşmelerinin suları kesilirken, vatandaşlar ilçenin akan tek çeşmesine çevresindeki su birikintisi ve pislik yüzünden ulaşmakta zorlanıyor.

Yaz döneminde yaşanan kuraklık ve aşırı sıcak nedeniyle Hisarcık merkezindeki hemen hemen tüm mahalle çeşmelerinde sular kesildi.

Bunun üzerine vatandaşlar soğuk suyu ve güzel tadıyla tercih edilen Yeşilhisar Mahallesi eski belediye hamamının yanında bulunan Kara Pınar adı verilen çeşmeye akın etmeye başladılar. Ancak çeşmenin yanından geçen kanal suyunun taşması sonucu çeşme çevresi su birikintisi ve pislik içerisinde.

Vatandaşlar ilçenin tek akan çeşmesinin halinin yürekler acısı olduğunu söyleyerek,"İlçe şebeke suyunun çok kireçli olması yüzünden halk evlerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için akın akın bu çeşmeye geliyorlar. Ancak vatandaşlar çeşme çevresinde sulama kanalından taşan sudan dolayı oluşan 4-5 metre uzunluğundaki su birikintisini aşarak çeşmeye ulaşabilmek için ayakkabılarını ve çoraplarını çıkarmak zorundalar. Bazı kişiler çeşmeden su alabilmek için ayağına çizme giyerek geliyor. Kanaldan taşan sulama suyunun kesilmesi ve yapılacak çevre temizliği sonunda çeşmeden su almada fazla sıkıntı olmayacaktır. Belediyenin bu konuya el atmasını istiyoruz" dediler. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çeşmeler Kurudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement