Çetin Yılmaz'dan Altınordu Teknik ve İdari Heyetine Seminer - Son Dakika
Güncel

Çetin Yılmaz'dan Altınordu Teknik ve İdari Heyetine Seminer

Çetin Yılmaz\'dan Altınordu Teknik ve İdari Heyetine Seminer

Basketbol dünyasının önemli isimlerinden Çetin Yılmaz, Altınordu futbol takımının teknik ve idari kadrosuna seminer verdi.

15.10.2015 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Basketbol dünyasının önemli isimlerinden Çetin Yılmaz, Altınordu futbol takımının teknik ve idari kadrosuna seminer verdi. Fenerbahçe, Efes Pilsen, Ülker ve A Milli Takım'da uzun yıllar görev yapan başarılı antrenör, "İyi bir takım oyuncusu nasıl olunur?", "Takım motivasyonu nasıl artırılır?",  "Başarının felsefesi nedir?" ve "Takım oyuncusu nasıl seçilir?" ana temalarında 2.5 saat süren bir konuşma yaptı. Yılmaz, "Oyuncu seçiminde en önemli kriter, belirlediğiniz ismin iyi insan olmasıdır. Oyuncunuz, çalışkan, yardımsever, paylaşımcı, mücadeleci ve sabırlı olacak. Yetenek ancak bunlardan sonra gelir" dedi. Antrenörlere ve idari karoya "O kadar çok çalışın ki vazgeçilmez olun" tavsiyesinde bulunan Çetin Yılmaz, "Çalıştığınız yeri kendi dükkanınız olarak benimseyin" mesajını verdi.

Takım içinde her bireyin ayrı yeri olduğuna işaret eden Yılmaz, asgari ücret alan bir istatistikçinin, milyon dolar değerindeki bir maçın kazanılmasındaki önemini anlattı. Antrenörlere, "Kendinize yarışacağınız bir rakip bulun. Eğer bir İtalyan takımını yenmek istiyorsanız önce onun koçunu yenmelisiniz" uyarısında bulunan Yılmaz, bu bölümde o zamanki adı Efes Pilsen'in unutulmaz eski antrenörü ve kendisinin her zaman en önemli rakibi olan Aydın Örs'ü özel olarak alkışlattı. Seminerden önce Altınordu'nun Yeşilyurt, Selçuk ve Torbalı'daki tesislerini gezip organizasyon yapısı hakkında bilgiler alan Yılmaz, "Türk sporunun böyle vahalara ihtiyacı var. Seyit Mehmet Özkan'ın sadece Altınordu veya İzmir için değil Türkiye için çok önemli adımlar attığını gördüm. Bundan sonra İstanbul'da Altınordu'nun 1 seyirci fazlası var" dedi.

- İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çetin Yılmaz'dan Altınordu Teknik ve İdari Heyetine Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement