Cezaevinden Hastaneye Kaldırılan Hükümlü Komaya Girdi - Son Dakika
Güncel

Cezaevinden Hastaneye Kaldırılan Hükümlü Komaya Girdi

Cezaevinden Hastaneye Kaldırılan Hükümlü Komaya Girdi

Fethiye'de gasp suçundan yattığı cezaevinde işkence yapılıp, yakıldığı ileri sürülen 30 yaşındaki Tarık Karaman, kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde komaya girdi.

20.09.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'de gasp suçundan yattığı cezaevinde işkence yapılıp, yakıldığı ileri sürülen 30 yaşındaki Tarık Karaman, kaldırıldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde komaya girdi. Cezaevi yetkililerinin dilini kesip, kendini yaktığını bildirdikleri yakınları, Karaman'ın cezaevi infaz görevlileri tarafından işkenceye uğradığını öne sürüp, yasal yollardan haklarını arayacaklarını söyledi.

İzmir'in Konak İlçesi Alsancak semtinde, 5 yıl önce tartıştığı 1 kişiyi dövüp gasp etmekle suçlanan Tarık Karaman'a, 7 yıl hapis cezası verildi. Fethiye T Tipi Cezaevi'nde cezasını çeken ve tahliye olmasına 2 yıl kalan Karaman, geçen 17 Eylül'de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Cezaevi yönetiminin durumu bildirmesi üzerine Karaman'ın İzmir'de yaşayan annesi 59 yaşındaki Gülsün Karaman ile inşaat işçisi babası, 60 yaşındaki Şerif Karaman Muğla'ya geldi. Anestezi Yoğun Bakım Servisi'nde solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veren oğlunu göremeyen anne Gülsün Karaman, şöyle dedi:

"Evladım ölümle pençeleşiyor. Tarık daha önce de gardiyanların işkencesine uğradı. Gardiyanlar tarafından yakılmıştı. Sonrasında açlık grevi yaptı. Bu durumla ilk kez karşılaşmıyoruz. Bu nedenle nasıl davranacağımızı biliyoruz. Cezaevi müdürü, gardiyan, savcıyı hepsini şikayet edeceğim. Garibanımdan ne istediler? Neden yaktılar?"

Karaman çifti, oğullarının dilinin kesilip, yakılarak işkence yapıldığını öne sürdü.

"ORTADA BİR İHMAL VAR"

Tarık Karaman'ın dayısının oğlu Bülent Arslan ise, "1 ay önce ailesi kendisini ziyarete gittiğinde cezaevinde huzurunun olmadığını, sürekli cezaevi infaz görevlileri ve mahkumlar tarafından sıkıştırıldığını söylediğini anlattı. Arslan, bunun üzerine Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldığını ve başka cezaevine nakledilmesinin istendiğini bildirirken şöyle dedi:

"Artık geç kalındı. Şu an duyamıyor ve göremiyor. Solunum cihazına bağlı yaşıyor. Söylenene göre dilini kesip, kollarını yakmış. Kesinlikle bunları yapacak bir insan değil. Hücreye çakmak ve kibrit giremez. Kendini yaksa bile orada hiç mi görevli yok? Ortada ihmal var. İşkence gördüğüne inanıyorum. Olaya kendi yaptığı görüntüsü vermek için jiletle vücudunun bazı yerlerini de kesmişler. Olayın sorumluların araştırılmasını istiyoruz. İki yıl cezası kalan bir insan dilini kesmez. İyileştikten sonra konuşamasa bile yazarak yaşadıklarını anlatıp, olayın çözülmesini sağlayacaktır." - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevinden Hastaneye Kaldırılan Hükümlü Komaya Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement