Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler

Erzurum'da bir avukat, Charlie Hebdo Dergisi ile Cumhuriyet Gazetesi hakkında, dini inançların suistimal edildiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

20.01.2015 15:47  Güncelleme: 16:27

Erzurum'da bir avukat, Paris'te yayınlanan ? Charlie Hebdo dergisi ile Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat Mustafa Polat, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Charlie Hebdo dergisinin 14 Ocak 2015 tarihli tüm dünyada, Cumhuriyet gazetesinin de aynı gün Türkiye'de yayınlanan basımlarında İslam dinine göre resminin çizilmesi ve teşhir edilmesi dahi günah sayılan Hz. Muhammed'in temsili resminin ticari amaçlarla ve küçük düşürücü şekilde neşredildiğini belirtti.

İlgili dergide ve gazetede yer verilen birtakım yazılarla özellikle "Affedildi, Allah büyüktür" başlıklı yazıyla İslam diniyle ve Hz. Muhammed ile ilgili küçük düşürücü beyanlarda bulunmak suretiyle halkın basın yayın yoluyla dini değerlerinin ifade özgürlüğünü aşacak şekilde aşağılandığı ve halkın kin ve düşmanlığa tahrik edildiğini ifade eden Polat, yaptığı yayınlardan dolayı derginin saldırıya uğramasının da insanların tahrik edildiğine dolaylı olarak kanıt teşkil ettiğini vurguladı.

Derginin ve gazetenin bu haberlerden önceki ve sonraki satış rakamları incelendiğinde bu tür haberlerin satışları artırmaya yönelik ve tamamen maddi kaygılarla yapıldığını, anayasada da karşılığını bulan ifade özgürlüğüyle hiçbir alakasının bulunmadığının anlaşılacağını belirten Polat, dini değerlerin aşağılandığını ve bunun da basın özgürlüğüyle veya ifade özgürlüğüyle hiçbir alakası bulunmadığını vurguladı.

İslam dinine inanan bir kişi olarak bu yayınları maddi kaygılarla yapan ve TCK'da tanımlanan 216/3, 218. maddelerde yer alan suçları işleyen dergiden ve bu derginin yayınlarına kendi gazetesinde yer vermek suretiyle suç işleyen Cumhuriyet gazetesinden de davacı ve şikayetçi olduğunu kaydeden Polat, Hz. Muhammed'in çizilen resmi hakkında bizzat Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan bilirkişi raporu aldırılması talebinin olduğunu, bu rapor aldırıldığında haklılığının resmi olarak ortaya çıkacağını bildirdi.

Avukat Polat, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bizler peygamberimizin bir sözüyle İstanbul'u fethetmiş bir neslin evlatlarıyız. Böyle bir neslin evlatları olarak ona saygısızlık edildiği için de gerekeni yapıp, suç duyurusunda bulunduk. Eğer mahkemeler Türk milleti adına karar veriyorsa bu yayını yapanlara da ceza vermeleri gerekir. Çünkü milletimizin dini inançları suistimal edilmiştir" ifadesini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement