Chp, Ağrı Şeker Fabrikasının Açılması İçin Önerge Verecek - Son Dakika
Yerel

Chp, Ağrı Şeker Fabrikasının Açılması İçin Önerge Verecek

Ağrı’ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’ni ziyaret etti.

02.09.2015 12:10

Ağrı'ya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti (AGC)'ni ziyaret etti.

Ağrı'ya gelen Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, beraberinde CHP Ağrı İl Başkanı İbrahim Aslan ile Ağrı Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ağrı'nın ve bölgenin sorunlarını dinleyen heyet, halkla görüşüp bölgedeki sıkıntıları anlamak ve gelecekte bunları çözmek amacıyla Ağrı'ya geldiklerini ifade etti. Ziyarette konuşan Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, "Ağrı, bu bölge, bu coğrafya, geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıktı, SHP'ye sahip çıktı. Bizim eskiden burada çok milletvekilimiz vardı, çok belediyemiz vardı. Bu insanlar bir yere gitmedi ki burada duruyor aslında. Geçmişteki bazı politikalar bizi buradan uzaklaştırdı, bu coğrafyadan uzaklaştırdı" dedi.

Bölgedeki sıkıntıları CHP olarak çözeceklerini ifade eden Uslupehlivan, şöyle konuştu: "Biz huzur içinde kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu coğrafyadaki sıkıntıları çözecek parti, Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz de bu coğrafya ile ilgili çok güzel çalışmalar var. Aslında buralarda ne yapacağımızı biliyoruz. Biz iktidarın ucundan tuttuğumuz an, burada her şey değişir, her şey değişmeye başlar. Bir şeyleri değiştirmek için, güç olmanız lazım, iktidar olmanız lazım. Biz buraya barışı ve huzuru getiririz." Silahla hiçbir şeyin çözülmeyeceğini anlatan Uslupehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü tarihte hiçbir şey çözülmemiştir silahla, savaşla. Bir şeyi çözmek istiyorsanız, barışla çözersiniz. İnsanlara refah verirsiniz, mutluluk verirsiniz, huzur verirsiniz, zaten çözüm orada kendiliğinden gelir. Kimsenin bir yere gideceği yok. Kimsenin bölünüp, parçalanmak gibi bir isteği yok, biz bunu biliyoruz. Biz bu ülkede hep birlikte barış ve huzur içinde yaşayacağız. Bizim arzumuz bu, bütün çalışmalarımız bu yönde. Biz geçmişte bu bölgede nasıl güçlüysek, o gücü tekrar yakalayacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde yapacağız."

"ŞEKER FABRİKASININ AÇILMASI İÇİN ÖNERGE VERECEĞİZ"

Ağrı'da kapatılan şeker fabrikasının tekrar açılması için arkadaşlarıyla birlikte önerge vereceklerini ifade eden Uslupehlivan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim gördüğümüz Ağrı'da iş yeri yok. İnsanların çalışacağı ortam yok. Bir şeker fabrikası var kapanmış. Şimdi o şeker fabrikasının açılması için önerge vereceğiz. Umarım başarılı oluruz. Gelecekle ilgili çok güzel düşüncelerimiz, çok güzel fikirlerimiz var, bunları hayata geçireceğiz. Yani biz bundan sonra bu bölgeye geleceğiz, çalışacağız. Buradaki insanların istekleri doğrultusunda adaylarımız olacak. Sizlerde bunu istiyorsunuz, biz bunu gördük. Biz bu incelemelerimizi bir rapor haline getirip genel başkanımıza sunacağız."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AGC Başkanı Alaattin Aslan ise, CHP heyetine teşekkür etti. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Chp, Ağrı Şeker Fabrikasının Açılması İçin Önerge Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement