CHP Altındağ İlçe Başkanlığı Eski TBMM'ye Meşaleli Yürüyerek Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirdi. - Son Dakika
Güncel

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı Eski TBMM'ye Meşaleli Yürüyerek Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirdi.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı Eski TBMM\'ye Meşaleli Yürüyerek Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirdi.

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı eski TBMM'ye meşaleli yürüyerek demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi.

02.08.2016 23:59

CHP Altındağ İlçe Başkanlığı eski TBMM'ye meşaleli yürüyerek demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altındağ İlçe Başkanlığı, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'ne demokrasi yürüyüşü gerçekleştirdi.

15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek amacıyla CHP Altındağ İlçe Başkanlığı önünde toplanan partililer, yanlarında getirdikleri meşaleleri yakarak, 1. Türkiye Büyük Millet Meclisi önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

Düzenlenen Demokrasi Yürüyüşüne CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, CHP İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve çok sayıda partili katıldı.

Meclis önüne gelen partililer adına CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman, 'Halkın, Peygamber ocağı diyerek bağrına bastığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nde de örgütlenen bir grup Fethullahçı vatan haininin gerçekleştirdiği darbe girişimi ile Türkiye tarihinin en uzun, en karanlık ve en zorlu gecelerinden birini hep birlikte yaşadık. Tarihe '15 Temmuz Darbe Girişimi' olarak geçen ve doğrudan laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine hedef olan bu gerici ve hain kalkışma sırasında, 239 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, 2189 yurttaşımız yaralanmış, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa, bağımsızlığımızın ve ulusal irademizin tek temsilcisi olan Gazi Meclisimiz bombalanmış, kamu güvenliğini sağlayan kurumlara saldırılmış, Genel Kurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları esir edilmiş ve ebedi liderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyetçi Demokratik Parlamenter sistemimiz bertaraf edilmek istenmiştirö dedi.

Hükümetin darbe girişiminden bu güne gerçekleştirdiği yaptırımların antidemokratik olduğunu ve bu yaptırımların bir an önce durdurulması gerektiğini ifade eden Akman, 'Parlamenter demokratik işleyiş çerçevesinde toplumsal mutabakatı göz önünde tutarak, kurunun yanında yaşında yanmasına engel olarak, Türkiye'yi normalleştirecek adımlar atması gerekmektedirö dedi.

Emniyet güçlerinin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sonrası, yapılan açıklamanın ardından partililer otobüslere binerek meclis önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Altındağ İlçe Başkanlığı Eski TBMM'ye Meşaleli Yürüyerek Demokrasi Yürüyüşü Gerçekleştirdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement