CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika
Yerel

CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru

CHP\'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru

Kurultayda CHP Genel Başkanlığına aday olacağını açıklayan Yalova milletvekili İnce, CHP Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

25.08.2014 19:10  Güncelleme: 09:01

CHP 18. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkanlığa aday olacağını açıklayan Yalova milletvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile başarı kıstaslarının farklı olduğunu ifade ederek, "Ben anlamlı bir artıştan bahsediyorum, küsurattan bahsetmiyorum, '1 puan, 2 puan' demiyorum. Ben size iktidar vadediyorum" dedi.

İnce, kurultay çalışmaları kapsamında CHP Manisa İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, delegelere ve partililerle bir araya geldi.

Ziyarette yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında genel başkanlığına ilk destek veren milletvekilinin kendisi olduğunu ama aradan geçen sürede Kılıçdaroğlu ile başarı umudunun kalmadığını söyledi.

İnce, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2010 yılında göreve gelirken "oylarda anlamlı bir artış sergileyemezsem, ki bu yüzde 40'tır, istifa ederim" diye beyanda bulunduğunu söyleyen İnce, şunları kaydetti:

"Bir kere söylemlerimiz farklı. Ben anlamlı bir artıştan bahsediyorum, küsurattan bahsetmiyorum, '1 puan, 2 puan' demiyorum. Ben size iktidar vadediyorum. Beni seçerseniz, ki buna inanıyorum. Sessiz bir devrim olduğunu görüyorum, hissediyorum bunu. Baskı kuruyorlar, genel başkan yardımcıları arıyor, hikaye... Kurultay delegeleri, kapı kulları değildir. Kurultay delegeleri, bu partinin onurlu yurttaşlarıdır. Bu değişimi sağlayacaklardır. Beni seçerlerse yapacağımız, benim önereceğim, Manisa'dan halkımıza, partililerimize, delegelerimize haykırıyorum, ilk olarak bütün birimlerde üyelerle ön seçim olacak. 81 vilayet, belediye başkanlığından, milletvekilliğinde, meclis üyeliklerinde üyelerle ön seçim. İkinci olarak yüzde 15 kontenjan var tüzüğümüzde, atama. Sayın genel başkan bu yüzde 15 ile yetinmeyecek, bunu yüzde 50 yapmak istiyor. Beni seçerseniz yüzde 15'i kaldıracağım. Siyasi partiler kanunundaki yüzde 5 hakkını kullanacağım. O da 27 milletvekili yapıyor. Asla kontenjanı kullanmayacağım. Örgüt kimi seçerse benim kabulüm olacak. Bundan sonraki kurultayda genel başkanı bütün üyelerin katılımı ile seçeceğiz."

Genel başkan olması durumunda bir sonraki kurultayda, parti tüzüğüne "iki seçim sonunda partiyi birinci sıraya çıkaramayan genel başkanın istifa etmiş sayılacağı" hükmünü getireceğini belirten İnce, "Bu meydan okumayı Muharrem İnce yapmayacak, parti yapacak. Benden sonraki genel başkan da bilecek ki, iki seçimde birinci yapamazsa kendisinin de gideceğini bilecek" dedi.

İnce, "kurultayda genel başkan seçilmemesi durumunda partiden istifa edip etmeyeceğine" ilişkin sorusuna ise "Ben partimin milletvekiliyim. Aslanlar yine çağırın Manisa'ya beni etkinliğe, geliyor muyum, gelmiyor muyum görün. Ben bu partinin neferiyim. Ben bu partiye milletvekili olmak için gelmedim ki" karşılığını verdi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'de 18. Olağanüstü Kurultaya Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement