CHP'deki Olağanüstü Kurultay Tartışmaları - Son Dakika
Politika

CHP'deki Olağanüstü Kurultay Tartışmaları

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'de kurultayın 16-17 Ocakta yapılacağı" açıklamasına ilişkin, "Bazı arkadaşlarımız, mevcut yönetimin, mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, olağanüstü kurultay istediler.

23.11.2015 14:58

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "CHP'de kurultayın 16-17 Ocakta yapılacağı" açıklamasına ilişkin, "Bazı arkadaşlarımız, mevcut yönetimin, mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, olağanüstü kurultay istediler. Bunun önüne geçmek için olağan kurultay tarihi açıklanıyor" görüşünü savundu.

Balbay, yaptığı yazılı açıklamada, kurultay tarihinin, parti organlarında konuşulmadan açıklanmasının yeni bir gerilim oluşturduğunu bildirdi.

"CHP Merkez Yönetim Kurulunda özel yetkili yöneticiler mi var?" diye soran Balbay, şöyle devam etti:

"CHP kamuoyunda, 'kurultaylar partisi' diye anılıyor. Bunun başlıca nedeni 2 yılda bir yapılması gereken olağan kurultayın ötelenmesi ve zaman sınırının sonuna kadar zorlanmasıdır. Şimdi de 4 yıla yakın bir aradan sonra olağan kurultay hazırlığı içindeyiz. Ancak bazı arkadaşlarımız, bu kadar uzun aradan sonra mevcut yönetimin mevcut delegelerimizin önüne çıkması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, olağanüstü kurultay istediler. Bunun önüne geçmek için de olağan kurultay tarihi açıklanıyor. 16-17 Ocak 2016 olarak açıklanan tarihin kesin olup olmadığına ilişkin de endişeler var. Böylesine karşılıklı hesaplara dayalı bir olağan-olağanüstü kurultay tartışmasının, akla kayyumu getirmesi işin ucunun nerelere kadar varabileceğini göstermesi bakımından talihsiz bir durumdur."

Genel Başkan adaylığı kararını, eski-yeni delege hesabı yapmadan aldığını belirten Balbay, "Zaten bu ortamda yapmamız gereken delege hesabı değil, Türkiye hesabıdır. AKP, karşısında hiçbir engel yokmuş gibi önümüzdeki dönemi istediği gibi şekillendirme gayreti içinde. Bize oy veren yurttaşların temel beklentisi, öncelikle iyi bir ana muhalefettir. Ancak biz sadece olağan-olağanüstü tartışmasıyla haber olduğumuz için kamuoyunda 'CHP'lilerin tek derdi CHP'dir' algısı yaratıyoruz" ifadesini kullandı.

Balbay, 1 Kasım'dan sonra, kurultay süreciyle ilgili "Kırıp dökmeyelim, işin doğasını zorlamayalım, siyasi rakiplerimize malzeme vermeyelim" diye üç ilke ortaya koyduğunu hatırlatarak, herkesi, buna göre hareket etmeye çağırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'deki Olağanüstü Kurultay Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement