CHP'den Gaziler Günü'nde Gaziler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

CHP'den Gaziler Günü'nde Gaziler İçin Kanun Teklifi

CHP\'den Gaziler Günü\'nde Gaziler İçin Kanun Teklifi

Chp'den, Gaziler Gününde gazileri sevindirecek yasa teklifi geldi.

19.09.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'den, Gaziler Gününde gazileri sevindirecek yasa teklifi geldi. CHP Bartın Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, şehit yakınlarında olduğu gibi gaziler için de kamuda ikinci kişiye istihdam hakkı tanınması için kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sundu.

KARDEŞİM ÖLDÜ, İŞ HAKKIM ÖLDÜ DEDİLER

Geçtiğimiz günlerde Güneydoğu gazisi Ömür Kahraman, kendisini yerine kamuda istihdam edilen kardeşinin vefatının ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 'kardeşin öldü, istihdam hakkın da öldü' yanıtı almış, mağdur olmuştu. Yalçınkaya'nın kanun teklifinin yasalaşması halinde Kahraman gibi mağdur olan gazilerin soruna çözüm getirilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın, şehit yakınları, gazi ve sivil terör mağduru kişilerin ailelerini kabulü sırasında, Ömür Karaman isimli Güneydoğu gazisi, 'İş hakkımı kardeşime verdim. 'Kardeşin öldü iş hakkım öldü' dediler. İş hakkımın devamını istiyorum' diyerek tepki göstermişti.

HAKKINIZ ÖLDÜ DENİLMEKTE

CHP'li Yalçınkaya, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Yalçınkaya, teklifinin gerekçesinde her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının ve devletin, ülkemizin bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için terörle mücadelede yaralanarak sakat kalan gazilere minnet borcu bulunduğunu belirterek, "3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası'yla gazilerimize ve şehit yakınlarına kamuda istihdam sağlanmaktadır. Çalışamayacak durumda olan gaziler ise kendisi yerine kardeşi veya kanunda tanımlanan bir yakınının kamuda istihdam edilmesini isteyebilmektedir. Bu uygulama, kendisi çalışarak yaşamını sürdüremeyecek durumda olan gazilerimizin bakımı için olumlu bir düzenlemedir. Ancak gazilerimiz, kendisi yerine çalışmak için gösterdiği kişinin vefatı halinde, devletten 'hakkınız öldü"yanıtı almakta, yerine yeni bir kişinin istihdamına izin verilmemektedir. Bu da vatanımız uğruna kendisini feda eden gazilerimizin yaşamını sürdürmesini güçleştirmektedir" dedi.

ŞEHİT VE GAZİLER ARASINDA EŞİTSİZLİK

Şehit yakınlarına ikinci bir kişiye kamuda istihdam hakkı verildiğini anımsatan Yalçınkaya, "Şehit yakınlarına ikinci iş hakkı tanınmıştır. Ancak ikinci bir kişiye istihdam hakkı gazilerimiz için tanınmamaktadır. Bu durum şehit ve gazilerimiz arasında eşitsizliğe neden olmaktadır. Gazilerimize minnetimizi sunmak için Anayasanın da emrettiği gibi onlara kendisine yaraşır bir hayat seviyesini sağlamak en büyük ödevimiz olmalıdır. Böylece bu grupların yaşam standartlarının desteklenmesi ve yükseltilmesiyle, Anayasa'da devlete ait sorumlulukların yerine getirilerek, Türk halkının manevi borcu da bir derece ödenmiş olacaktır" dedi.

Yalçınkaya'nın kanun teklifi, harp veya vazife malulü sayılanlar ile terör eylemleri nedeniyle engelli hale gelmiş gazilerin kendisi veya gösterecekleri ikinci bir kişiye kamuda istihdam olanağı sağlıyor. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'den Gaziler Günü'nde Gaziler İçin Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement