CHP'den İstifa Eden Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'den İstifa Eden Milletvekili Eryılmaz Açıklaması

CHP’den istifa etmesinin ardından bağımsız milletvekili adayı olan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Eğer Refik Eryılmaz, AKP’nin Suriye politikasına karşı durduğundan dolayı liste dışı kalmışsa biz bundan gurur duyarız. Suriye ile iletişimin etkisinin olabileceğini düşünüyorum" dedi.

08.04.2015 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'den istifa etmesinin ardından bağımsız milletvekili adayı olan Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, "Eğer Refik Eryılmaz, AKP'nin Suriye politikasına karşı durduğundan dolayı liste dışı kalmışsa biz bundan gurur duyarız. Suriye ile iletişimin etkisinin olabileceğini düşünüyorum" dedi.

CHP'den istifa eden Eryılmaz, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında istifa etmek zorunda kaldığını belirterek, Hatay'dan bağımsız olarak milletvekilli adaylığına başvuru yaptığını söyledi. 1996 tarihinden itibaren partinin her kademesinde görev aldığını kaydeden Eryılmaz, neden listeye alınmadığını bilmediğini, süreçte görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Milletvekillerinin bölgeye giderek araştırma yaptığını söyleyen Eryılmaz, araştırmadan, anketlerden Refik Eryılmaz isminin çıktığını vurgulayarak, "Genel Başkanımıza soruyorum bütün bunlar ortadayken siz beni neden listenin dışında tuttunuz, size 50 yıldır sahip çıkan kesimin duygularını reddettiniz, talebini yok saydınız. Gerçekten merak ediyorum. Emin olun bunu net olarak söylüyorum. Halkımın bana ihtiyacı olduğunu bildiğim ve düşündüğüm için aday oldum. Bölge önümüzdeki dönemde çok farklı olaylara gebe olabilecek yapıya sahip" dedi.

Suriye ile diyaloğunun listeye girmemesinde etkili olup olmadığına ilişkin soru üzerine Eryılmaz, "AKP'nin Suriye politikasına karşı ilk günden politikanın yanlış olduğunu ifade ettim. Bununla ilgili çok ciddi çalışma yaptık. Bu politikanın Suriye'ye fayda getirmeyeceğini ifade ettik. Eğer Refik Eryılmaz AKP'nin Suriye politikasına karşı durduğundan dolayı liste dışı kalmışa biz bundan gurur duyarız. Suriye ile iletişimin etkisinin olabileceğini düşünüyorum. Tabanımız benim izlediğimiz Suriye politikasına destek veriyor" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'den İstifa Eden Milletvekili Eryılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement