CHP'den "Şiddete ve Teröre" Son Ver Çağrısı - Son Dakika
Güncel

CHP'den "Şiddete ve Teröre" Son Ver Çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, terör örgütü PKK ve bölgedeki tüm silahlı örgütlere kayıtsız şartız şiddet ve teröre son verme çağrısında bulundu.

26.07.2016 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli İl Başkanı Ali Rıza Güder, terör örgütü PKK ve bölgedeki tüm silahlı örgütlere kayıtsız şartız şiddet ve teröre son verme çağrısında bulundu.

Güder, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Temmuz Pazar gece yarısı Tunceli il merkezinde gerçekleşen saldırıda 1 polis memurunun hayatını kaybedip, 2 polis memurunun ağır yaralandığını bir sivil vatandaşın da silahlı örgüt tarafından kaçırılarak infaz edildiğini de anımsattı.

Bu eylemlerle çatışmasız ve huzurlu bir coğrafyada yaşayabilme umudunun bir kez daha yara aldığını ve CHP Tunceli il örgütü olarak bu terör eylemlerine karşı bir kez daha tavır aldıkları belirtilen açıklamada Güder'in, şu ifadelerine yer verildi:

"Çıplak gerçek şudur, silah ve terör yoluyla hak arayışı bir akıl tutulmasıdır. Fakat görülmektedir ki tüm bu silahlı eylemler ile amaç hak arayışı da değil intikam almaktır. Bu düşüncede olanlara söyleyebileceğimiz tek söz şudur, demokrasi en iyi intikamdır. PKK'ya ve bölgedeki tüm silahlı örgütlere kayıtsız şartsız şiddete ve teröre son verme çağrısında bulunuyoruz ve sivil siyaset unsurlarını bir kez daha PKK'ya şiddete son verme çağrısında bulunmaya çağırıyoruz. Bu topraklarda artık silah istemiyoruz, ölüm istemiyoruz, kan istemiyoruz. Tunceli'nin terör eylemleriyle tanımlanan ve anılan bir şehir olmasını istemiyoruz. Bilinmelidir ki barışın kaybedeni savaştın ise kazananı yoktur. Artık ölüm değil yaşamın yüceltildiği bir Türkiye ve Tunceli istiyoruz. CHP olarak bu ülkede sadece barış ve huzur istiyoruz. ve şiddet ve terör karşıtı duruşumuzu tarihe ve kamuoyu vicdanına bir kez daha not düşüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP'den 'Şiddete ve Teröre' Son Ver Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement