CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in seçim hükümetinde yer alma kararını, "Özellikle 7 Haziran seçimi sonrasında Bahçeli ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz görüyoruz" şeklinde değerlendirdi.

27.08.2015 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in seçim hükümetinde yer alma kararını, "Özellikle 7 Haziran seçimi sonrasında Bahçeli ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz görüyoruz" şeklinde değerlendirdi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bingöl, kendilerine yapılan bakanlık teklifinin başka CHP'li milletvekillerine yapılsaydı da sonucun aynı olacağını ve anında reddedileceğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kabul edilebilir olmayan bir gerekçeyle hükümeti kurmak için görevlendirme yapılmadığını belirten Bingöl, böyle bir anlayışla kurulan geçici seçim hükümetine katılmalarının mümkün olmadığını kaydetti.

Bingöl, "CHP'nin ilkeli duruşunu, uzun süredir ortaya koyduğu nitelikle tavrı, Türkiye'ye karşı sorumluluğunu yerine getiren parti olma özelliğini bir kez daha dün gösterdik" dedi.

Bingöl, bir soru üzerine HDP'nin parti olarak hükümete girme kararı aldığını ancak MHP'nin aldığı karara rağmen MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifini kabul ettiğini hatırlatarak, "Bu son derece manidar. Özellikle 7 Haziran seçimi sonrasında Bahçeli ve MHP yöneticilerinin ortaya koyduğu olumsuz tavır bugün hangi noktaya geldi hepimiz görüyoruz" dedi.

Bingöl, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye'de siyasi konjonktürü değiştireceğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement