CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

"Bağdat yönetimi, kuzeydeki bölgesel yönetim ve BM ile işbirliği yapılarak, IŞİD'in saldırısı altında olan Türkmenlere bölgede sığınacak alan oluşturulmalı"

23.06.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Bağdat yönetimi, kuzeydeki bölgesel yönetim ve BM ile işbirliği yapılarak, terör örgütü IŞİD'in saldırısı altında olan Türkmenlere bölgede sığınacak alan oluşturulması gerektiğini söyledi.

Loğoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta en az 95 Türk vatandaşının terör örgütü IŞİD'in elinde olduğunu, ancak, iktidarın bu vatandaşları kurtarmak yerine sürekli muhalefeti eleştirdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, asıl yapması gereken iş olan vatandaşları kurtarmak yerine konuyla ilgili yayın yasağı getirdiğini belirten Loğoğlu, "Aklınızı başınıza toplayın, işinizi yapın ve oradaki vatandaşlarımızı kurtarın" dedi.

Irak'ta Türkmenlerin de zor durumda olduğunu anlatan Loğoğlu, "Sanki kaderlerine terk edilmiş durumdalar. Sadece kısıtlı insani yardımlar gönderiliyor. Onlar da ulaşıyor mu belli değil. Türkmenler IŞİD'in saldırısı atında ve korumasız. Bağdat yönetimi, kuzeydeki bölgesel yönetim ve BM ile işbirliği yapılarak Türkmenlere bölgede sığınacak alan oluşturulmalı" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Loğoğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Ekmelettin İhsanoğlu'na ilişkin eleştirilerini değerlendirdi.

İhsanoğlu'nun, sadece CHP'nin değil MHP ve diğer irili ufaklı siyasi partiler ile birçok kuruluş ve vatandaşın adayı olduğunu belirten Loğoğlu, "Ekmelettin İhsanoğlu'nu uzun süredir tanırım. Türkiye Cumuhuriyeti Devleti'nin kuruluş esasları ile bir sıkıntısı olmayan, laiklik konusunda sağlıklı bir görüşe sahip olan, uluslararası tecrübesi bulunan bir adaydan bahsediyoruz. Gizli bir tarafı, hakkında rüşvet iddiaları yok. Demokrasi, insan hakları ve bilimden yana olmuş bir adaydan bahsediyoruz. Eleştiriyi saygıyla karşılamak başka anlayışla karşılamak başka. Ben bu eleştirileri saygıyla karşılıyorum ancak anlayışla karşılamıyorum" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement