CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Diğer seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçimlerinde de bir çok yayın kuruluşu Tayyip Erdoğan'ın medya kolları haline gelmiştir"

09.08.2014 13:51

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Diğer seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçimlerinde de bir çok yayın kuruluşu Tayyip Erdoğan'ın medya kolları haline gelmiştir" görüşünü savundu.

Tezcan, yazılı açıklamasında, bazı medya kuruluşlarının, AK Parti'nin gençlik ve kadın kolları gibi çalıştığını ve seçim sürecinde "yandaşlık yarışı"na girdiğini ileri sürdü.

"Diğer seçimlerde olduğu gibi cumhurbaşkanı seçimlerinde de bir çok yayın kuruluşu Tayyip Erdoğan'ın medya kolları haline gelmiştir" ifadesini kullanan Tezcan, yayın ihlallerinden dolayı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurduklarını bildirdi.

Açıklamasında, 10 televizyon kanalının 12 Temmuz - 7 Ağustos tarihlerinde adayların ekranda yer alma sürelerine ilişkin medya takip kuruluşlarından aldıkları verileri de paylaşan Tezcan, bu kuruluşların Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 352 saat 36 dakika, Ekmeleddin İhsanoğlu'na 70 saat 45 dakika, Selahattin Demirtaş'a ise 53 saat 59 dakika yer verdiklerini belirtti.

YSK'nın seçim döneminde uyulması gereken yayın ilkelerinde, yayın kuruluşlarının adaylar arasındaki fırsat eşitliği sağlamak zorunda olduklarının ifade edildiğini belirten Tezcan, "Görüldüğü üzere seçim sürecinde yandaşlık yarışı hız kesmeden devam etmiştir. Hem Erdoğan'a hem yandaşa sandıkta gerekli cevap verilecektir" açıklamasında bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement