CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Sivas'ta - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Sivas'ta

Tezcan: "(Seçim Barajı) Yani biz de yararlanmayalım, biz istemiyoruz yararlanmayı, kimse yararlanmasın.

06.12.2014 15:56

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, seçim barajı tartışmalarına ilişkin, "Yani biz de yararlanmayalım, biz istemiyoruz yararlanmayı, kimse yararlanmasın. Millet oyunu kime veriyorsa verdiği oy parlamentoda temsil edilsin. Edilsin ki gerçekten demokrasi olsun, edilsin ki gerçekten milli irade meclise yansısın istiyoruz" dedi.

Tezcan, partisinin Sivas İl Başkanlığı'nca Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni bir Türkiye kuracaklarını söyledi.

AK Parti'nin 12 yıllık iktidarları döneminde her şeyi "yeni" diye tarif ederek yeniyi dahi kirletebilmeyi başardığını ileri süren Tezcan, "İmanı, dini ve inancı ağızlarına alarak bunları nasıl kirletebildilerse helali ağızlarına alarak helali nasıl harama dönüştürdülerse yeni Türkiye adı altında da bambaşka bir karanlık Türkiye'yi tarif ederek onu da kirletmeye çalışıyorlar ama 12 yıllık AKP iktidarının demokrasi, özgürlük, namus, ahlak, inanç, dürüstlük ve iman adına kirlettiği her şeyi temizlemek yine bizim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin görevi olacak" diye konuştu.

Tezcan, Türkiye'nin en temel meselelerinden birinin yolsuzluk meselesi olduğunu ve yolsuzluk meselesinin de basit bir ahlak problemi olmadığını söyledi. Yolsuzluğun Türkiye'de her 5 gençten birinin işsiz kalmasının temel sebebi olduğunu belirten Tezcan, şöyle devam etti:

"Yolsuzluk problemi bugün Türkiye'de memleketi iç çatışmalar içerisinde birbiriyle çatıştıran, kavga ettiren, kendi vatandaşını 'Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Laz, Çerkez diye nasıl ayırırım, ayrıştırırım' diyen anlayışın ve bu problemi yaratan anlayışın temel sebebidir. Niye? Çünkü mevcut iktidarı devam ettirebilmek ve yolsuzluklar üzerinde saltanatını sürdürebilmek için 5 katrilyon liralık kaçak sarayın üzerinde bir saltanat sürdürebilmek için toplumun dayanışma, bir arada ve omuz omuza birbirine sahip çıkma kültürünü tahrip etmek zorundalar. İşte bunun için Türkiye'nin en temel meselesi, yolsuzluk meselesidir ve bizim baş düşmanımız yolsuzluktur. İnşallah Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında yolsuzluğu ortadan kaldıracağız, silip süpüreceğiz."

Seçim barajı tartışmaları

Seçim barajı konusundaki tartışmalara değinen konuşan Tezcan, şunları kaydetti:

"Şimdi iktidarlarını devam ettirebilmek ve haram saltanatlarını sürdürebilmek için iktidarların sebebi olan haksız ve adaletsiz seçim sistemine dayanmanın peşindeler. Baraj kalkacak diye ödleri patlıyor. Parlamentoya geldiğimiz günden bu yana bizim milletvekillerimiz 4 ayrı kanun teklifi vermiş, barajın kaldırılması için. 'Kaldırın bu seçim barajını' diyorlar. Yani biz de yararlanmayalım, biz istemiyoruz yararlanmayı, kimse yararlanmasın. Millet oyunu kime veriyorsa verdiği oy parlamentoda temsil edilsin. Edilsin ki gerçekten demokrasi olsun, edilsin ki gerçekten milli irade meclise yansısın istiyoruz. Hani her iki sözünden birisi, dünün Başbakanı bugünün Cumhurbaşkanı ve bugünün Başbakan kılığındaki 'pançosu' çıkıp milli iradeden bahsediyor ya her iki sözünden birinde. Gerçekten milli iradeye saygılıysanız, milletin verdiği her bir oyu parlamentoda temsil edilecek bir sistemi kurmakla yükümlüsünüz. Çalınmış ve gasbedilmiş koltuklarda oturarak milli irade edebiyatı yapılmaz."

Tezcan, seçim barajını sıfırlamak istediklerini dile getirerek, "Gelin, bir maddedir kaldıralım barajı sıfırlayalım, hodri meydan. Millet kime oy veriyorsa verdiği oyun karşılığını mecliste görsün" dedi.

- Milli Eğitim Şurası

Millet olarak bir arada yaşamanın en önemli unsurlarından birisinin ortak kültür olduğunu ve bu kültürün yaratılmasında da en önemli şeyin milli eğitimde bulunduğunu aktaran Tezcan:

"Bir Milli Eğitim Şurası yapıldı. Bu Milli Eğitim Şurası'nda ana okulundaki çocukları kız ve erkek diye ayırmayı planlıyorlar, bunun kararını aldılar. Arkadaşlar, sevgili milletim, değerli Sivaslılar, sizlere şikayet ediyorum, bu memleketi yönetenlerin kafası, anaokulu çağındaki çocuklarımızın bile kız erkek diye ayrıştırılmasına müsait, ahlaksız ve sapkın bir kafadır" ifadesini kullandı.

Tezcan, İslam'ın içinde bile o yaştaki çocukların birbiriyle herhangi bir cinsiyet ayrımına tabi tutulmadığını savundu. Cumhuriyetin ilan edildiği ilk yıllarda en büyük adımın milli eğitim alanında atıldığını belirten Tezcan, "Ama bugün o günün milli eğitim şuralarıyla bunu karşılaştırdığınızda bu milli eğitim şurasına ne yazık ki milli eğitim şurası dememiz mümkün değildir. Bu olsa olsa utanç şurasıdır" diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Sivas'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement