CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Kasım'da sadece Ordu değil, Türkiye bir tarih yazsın, demokrasi gelsin ülkemize, siyasette kavga bitsin, siyasette öfke bitsin, siyasette kin bitsin, birbirimize caddede farklı görüşlerde bile olsak selam verelim, kucaklaşalım, 'merhaba' diyelim 'nasılsın' diyelim, öfkeyi, kini ve nefreti inşallah tarihe gömeceğiz" dedi.

23.10.2015 18:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "1 Kasım'da sadece Ordu değil, Türkiye bir tarih yazsın, demokrasi gelsin ülkemize, siyasette kavga bitsin, siyasette öfke bitsin, siyasette kin bitsin, birbirimize caddede farklı görüşlerde bile olsak selam verelim, kucaklaşalım, 'merhaba' diyelim 'nasılsın' diyelim, öfkeyi, kini ve nefreti inşallah tarihe gömeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Ordu'nun Altınordu ilçesinde esnaf ziyaretinin ardından vatandaşlara hitap etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu güzel ülkede hiç bir çocuğun yatağa aç girmediği, bayrağımızın özgürce dalgalandığı, terör belasının olmadığı, gençlerimizin iş güç sahibi olduğu, her evde tencerenin kaynadığı, her evde huzurun, her mahallede, her vilayette huzurun, Türkiye'de huzurun olması için çalışacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.

CHP iktidarında annelerin, tam gün çocuğunu okula göndereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çocuklar CHP iktidarında, okula sabah gidecek akşam eve dönecek, öğle yemeklerini öğretmenleriyle beraber hiçbir bedel ödemeden ücretsiz yiyecekler. Çocuklarımız okulda insan gibi adam gibi beslenecekler. Biliyorum ona da itiraz edecekler, diyecekler ki parayı nereden bulacaksın diye. Düne kadar aynı şeyi söylüyorlardı, sonunda bizim seçim bildirgesini kopya ettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar en iyi biz düşünürüz, çocuklarımızı, gençlerimizi, çiftçimizi, üreticimizi, esnafımızı, vatandaşın cebini düşünürüz. Bizim siyaset anlayışımızda köşeyi dönmek, vatandaşı kandırmak yoktur, vatandaşa inanmak ve güven duymak esastır. Sandığa giderken şunu düşünün, 7 Haziran'da seçim oldu vatandaş sandığa gitti oyunu verdi, dedi ki 'ben tek parti iktidarı istemiyorum' ülkenini sorunları çok fazla, bir araya gelin, bir hükümet kurun, adam gibi ülkeyi yönetin. Geldiler oturduk konuştuk 10 gün sonra dediler ki biz koalisyon istemiyoruz, ne istiyorsunuz, '3 aylık seçim hükumeti istiyoruz', bu milli iradeye saygısızlıktır, sizler isteyin milli iradeye saygı göstermeyen bir siyasi partiyi sandığa gömün, bu kadar basit, sandığa gömün."

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Yasası çıktıktan sonra pek çok beldenin kapatıldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim görüşümüz şudur, kapanan beldelerde CHP iktidarında sandığı koyacağız, vatandaşa soracağız, belediyeyi istiyorsan, belediyeyi istemiyorsan, yolumuza devam edeceğiz. Tamamen katılımcı demokrasi, tamamen vatandaşın görüşünü alarak politikamızı oluşturacağız. Çünkü biz halka inanıyoruz, ben size inanıyorum, size güveniyorum, sizin için çalışmaya söz veriyorum."

Kemal Kılıçdaroğlu, "Çalışacağım, üreteceğim, emek harcayacağım, alın teri dökeceğim, dökeceğim her alın teri size helal olsun diyeceğim. 1 Kasım'da sadece Ordu değil, Türkiye bir tarih yazsın, demokrasi gelsin ülkemize, siyasette kavga bitsin, siyasette öfke bitsin, siyasette kin bitsin, birbirimize caddede farklı görüşlerde bile olsak selam verelim, kucaklaşalım, 'merhaba' diyelim 'nasılsın' diyelim, öfkeyi, kini ve nefreti inşallah tarihe gömeceğiz. 1 Kasım'da yeni bir siyaset anlayışı, güzel bir siyaset anlayışını bu ülkeye getirmek istiyorum" diye konuştu.

Ulubey, Gürgentepe, Mesudiye, Gölköy yolunun 15 yıldır bitirilemediğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Bunlar zaten 15 yılda ne yaptılar, 15 yılda terörü getirdiler, 15 yılda yoksulluğu getirdiler, 15 yılda işsizliği getirdiler, 15 yılda çiftçiye dünyanın en pahalı mazotunu sattılar. Bunlardan bir şey olmaz. Şu anda Türkiye'de ciddi bir yönetim boşluğu var. Şunu unutmayın her gittiğiniz yerde rahatlıkla söyleyin Davutoğlu saray için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement