CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini "kabul edilemez" bulduğunu belirterek, "Bu konuşmaya ilişkin 'şahsi görüşleridir' sözleri, hiçbir anlam ifade etmez." dedi.

27.04.2016 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini "kabul edilemez" bulduğunu belirterek, "Bu konuşmaya ilişkin 'şahsi görüşleridir' sözleri, hiçbir anlam ifade etmez." dedi.

Partisinin Menemen ilçe örgütünü ziyaret eden Sındır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geldiği noktanın, tüm yurttaşların içini yaktığını savundu.

" Meclis Başkanı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan, birlik ve huzurunun teminatı olan laiklik konusundaki yaklaşımı, kabul edilemez." diyen Sındır, "Bu konuşmaya ilişkin 'şahsi görüşleridir' sözleri de hiçbir anlam ifade etmez. Meclis Başkanı, bu konuşmayı herhalde misafirlik ziyaretinde değil kamuoyu önünde yapmıştır. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik hakkındaki sözleri, bu yüce makama yakışmamıştır." ifadelerini kullandı.

Sındır, Türkiye'nin, "AK Parti iktidarında, ötekileştirilen, kutuplaştırılan bir toplum" olma yolunda hızla ilerlediğini iddia ederek, "Bizim toplum olarak, farklı kimliklerin barış ve kardeşlik ilkesine bağlı kalarak yaşamasını amaçlayan yeni bir geleceğe ihtiyacımız var. Bunu sağlayacak olan da Cumhuriyet'imizin kurucu değerleridir, Atatürk devrimleridir. Hepimizin bu bilinç ve duyarlılıkla hareket etmesi, yarınımıza sahip çıkmak için çok çalışması gerekmektedir." diye konuştu.

Türkiye'nin "içinde bulunduğu belirsiz durumdan kurtulması"nın, tam demokrasi ve güçlü parlamenter sistemle sağlanacağını savunan Sındır, şunları kaydetti:

"Her şeyden önce ateş çemberi coğrafyada birliğimiz ve huzurumuzun güvencesi olan laik ve demokratik değerlerin korunması, milletimiz için yaşamsal değerdedir. Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü, düşünce ve açıklama özgürlüğü ile güçlü bir parlamenter sistem, ülkemizin aydınlık geleceğinin temel güvencesidir. Laikliğin olmadığı yerde, yurttaşlarımız da basın da özgür değildir. Bu anlamda laiklik, milletimizin harcıdır geleceğe güvenle yürümesinin güvencesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement