CHP Grup Başkanvekili Altay'dan Başbakan Davutoğlu'na Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Altay'dan Başbakan Davutoğlu'na Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Altay\'dan Başbakan Davutoğlu\'na Açıklaması

"Hükümet, öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda TÜRGEV’e resmi bir görev verdi mi?"

05.12.2014 16:43

CHP Grup Başkanvekili, Sinop Milletvekili Engin Altay, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, " Hükümet, öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda TÜRGEV'e resmi bir görev verdi mi?" diye kordu.

Altay, Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, yükseköğrenim gençliğinin en önemli sorunlarının başında barınma sorunu geldiğini belirtti.

YURTKUR'un yeterli olanak sağlayamaması nedeniyle birçok bölgede öğrencilerin ciddi sorunlar yaşadığını savunan Altay, hükümetin, öğrencilerin barınma sorununun çözümü konusunda TÜRGEV'e resmi  görev verip vermediğini sordu.

CHP'li Altay, önergesinde şu sorulara yer verdi:

"Hükümetinizin, kamu kurum ve kuruluşlarına, bina, arsa ve benzeri taşınmazlarını TÜRGEV'e bedelsiz ya da çok düşük bedelle tahsis etmeleri konusunda bir talimatı olmuş mudur? YURTKUR, son 3 yılda kaç taşınmazı yurt binası olarak kiralamıştır? Bu kiralamalar için 5 yılda ödenen para ne kadardır? Kamu kurumu olan YURTKUR, öğrenciler için özel şahıslardan bina kiralama yoluna giderken, kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerin kamu kaynaklarını, özel bir vakıf olan TÜRGEV'e vermeleri, kamu kaynaklarının israfı değil midir? Kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeleri, kamu kaynaklarını ve kamu olanaklarını TÜRGEV yerine YURTKUR ile paylaşmaları konusunda uyaracak mısınız? Yoksa Bilal Erdoğan'ın yönetiminde olduğu TÜRGEV'e kamu desteği sürecek midir?" - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Altay'dan Başbakan Davutoğlu'na Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement