CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum.

01.10.2015 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İktidar bu saldırının arkasındaki gerçeği, azmettiricileri bulmak zorundadır" dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısına Silvan'da şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek başladı.

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıya değinen Gök, Türkiye'nin demokrasi tarihinin en utanç verici olaylarından birine sahne olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde basına yönelik baskıların doruk noktasına ulaştığını ileri süren Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun basının özgür olup olmadığı sorusunu yanıtlamasını istedi.

Gök, kısa süre önce Hürriyet Gazetesine yönelik de kitlesel saldırılar yaşandığını anımsatarak, bu saldırıların bilindiği halde güvenlik güçleri ve ilgili makamlarca engellenmediğini, ardından da gazetenin yazarlarına yönelik tehditlerin artarak sürdüğünü savundu.

Başbakan Davutoğlu'nun bir konuşmasında "Soru soran gazeteci evine gidebiliyorsa basın özgürdür" dediğini ifade eden Gök, şöyle devam etti:

"Sayın Başbakan bu soruya yanıt verin lütfen, basın özgür mü? Gazetecilerin saldırıya uğradığı ülkede özgürlükten nasıl söz ediyorsunuz? Daha geçen gün söylediğiniz bu sözün üzerine şimdi ne diyorsunuz? Soru soran gazeteci evine giderken saldırıya uğramıştır Sayın Başbakan. Soru soran gazeteci Ahmet Hakan evine giderken saldırıya uğramıştır. Hala basının özgür olduğunu iddia edebiliyor musunuz? Hükümetin görmezden geldiği bu saldırılar, herkesin gördüğü saldırılardı."

Saldırının tesadüf olmadığını belirten Gök, "Bu saldırı istenilen, amaçlanan bir saldırıydı. Basın daha da korksun, daha da yazmasınlar, özgür basın sussun, arzulanan bu. Sayın Ahmet Hakan'a yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Kınamanın ötesinde iktidarı sorumlu olmaya davet ediyorum. İktidar bu saldırının arkasındaki gerçeği, azmettiricileri bulmak zorundadır" dedi.

- "İstanbul Emniyet Müdürü ve Valisi derhal istifa etmelidir"

Ahmet Hakan Coşkun'un 14 Eylül'de İstanbul Valiliğine başvurarak koruma talep ettiğini söyleyen Gök, bu talebin neden karşılanmadığının da açıklanmasını istedi.

Gök, "Ey emniyet, ey istihbarat siz ne işe yararsınız? Siz sosyal medyada Ahmet Hakan'a yapılan bu tehditleri görmüyor musunuz? Sorumlu sizlersiniz. Ahmet Hakan'a koruma vermeyen İstanbul Emniyet Müdürü, İstanbul Valisi derhal istifa etmelidir. Bu bir skandaldır. İçişleri Bakanı, ne diyorsun bu konuda? Göz göre göre yapılan bu saldırı bilinçli, iktidarın himayesinde yapılan bir saldırıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Görüntülerin saldırının organize olay olduğunu ortaya koyduğunu iddia eden Gök, "Bu saldırının altında bu iktidar kalır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement