CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti ilk kez toprak kaybetmiştir.

22.02.2015 15:40

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin,  "Türkiye Cumhuriyeti ilk kez toprak kaybetmiştir. Bu oturup üzerinde düşünmemiz gereken bir durumdur" dedi.

Hamzaçebi, partisinin Beykoz ilçesi Yeni Mahalle Temsilciliğinin açılış töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin görüşleri sorulan Hamzaçebi, Süleymah Şah Türbesi'nin bin yıldır vatan toprağı olduğunu söyledi.

Hamzaçebi, Osmanlı'dan miras kalan Cumhuriyet toprağının kaybedildiğini savunarak, hükümeti eleştirdi.

"Suriye için TBMM'ye bir savaş tezkeresi getirdiler" diyen Hamzaçebi, şöyle devam etti:

"TBMM'den yetki aldılar. O yetkinin gerekçeleri arasında Süleyman Şah Türbesi'nin tehlike altında olduğu yazılıydı. Yani Süleyman Şah'a bir saldırı olur ise 'biz hemen gidip Süleyman Şah'ı kurtaracağız' dediler. Gerçekte Süleyman Şah için bir tezkere gerekmiyordu. Çünkü vatan topraklarına bir saldırı olursa bu meşru savunma gereği, uluslararası hukukun gereği hemen Türkiye tarafından mukabele edilecek, cevap verilecek bir saldırı olur."

Bunun için tezkere gerekmediğini savunan Hamzaçebi, şunları söyledi:

"Ancak milli hassasiyetleri gözeterek, milli hassasiyetlere oynayarak Süleymah Şah'a yönelik muhtemel tehlikeyi o savaş tezkeresinin gerekçesi yaptılar. Peki yaptın bunu, yetkiyi aldın, Süleyman Şah tehlike altında, IŞİD orayı kuşatmış askerlerimizi de rehin almış durumda. Niye müdahale etmiyorsun? Niye kurtarmıyorsun orayı? Kurtaracak gücü yok. Maalesef Türkiye Cumhuriyeti bu duruma gelmiştir. Türkiye Cumhuriyetini bu adamlar, bu kadro IŞİD'e teslim etmiştir. IŞİD karşısında Türkiye yenilmiştir. Şam'a gidip Emevi Camisi'nde cuma namazı kılmaya hazırlanıyorlardı, şimdi Süleyman Şah Türbesi'nden olduk."

Hamzaçebi, "Türkiye Cumhuriyeti ilk kez toprak kaybetmiştir. Bu oturup üzerinde düşünmemiz gereken bir durumdur. Yapılması gereken bir davranış var ise o da sayın Davutoğlu'nun istifa etmesidir. Bunu başarı diye millete anlatmaya çalışıyor, millet yutmayacaktır bunu" ifadelerini kullandı.

"Fuatavni" ile Twitter'da yazıştığı iddiası

Hamzaçebi, "Fuatavni" ile Twitter'da yazıştığı iddiasına ilişkin soruya da bunların gerçek dışı olduğunu savunarak, ilgili basın yayın kuruluşlarına tekzip gönderdiğini kaydetti.

Akif Hamzaçebi, daha sonra partisinin Beykoz İlçesi Yeni Mahalle Temsilciliği'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement