CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu Açıklaması

CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu Açıklaması

"Kesep birlikte yaşama örneği bir kasabadır.

26.03.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Ediboğlu, "Kesep birlikte yaşama örneği bir kasabadır. Ermeniler, Türkmenler, Sünniler ve Alevilerin birlikte kardeşçe yaşadığı bir sayfiye yeridir" dedi.

Ediboğlu, partisinin Defne İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklamasında, muhaliflerle rejim birlikleri arasında Lazkiye'nin Keseb kasabası ve Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşanan çatışmaların kendilerini tedirgin ettiğini belirtti.

Yaşanan olayları daha ayrıntılı bir şekilde takip etmek için bölgeye gittiklerini ifade eden Ediboğlu, şöyle devam etti:

"Çatışmaların yaşandığı günden beri iki kez bölgeye gittik ve incelemelerde bulunduk. Önce Yayladağı Sınır Kapısına gittik. Orada bulunan yetkililer ile görüştük. Daha sonra da olaya tanık olan köylülerden de yaşanan çatışmalar hakkında bilgi almaya çalıştık. Kesep birlikte yaşama örneği bir kasabadır. Ermeniler, Türkmenler, Sünniler ve Alevilerin birlikte kardeşçe yaşadığı bir sayfiye yeridir. Yaşanan bu bu çatışmalardan tedirginiz. Bizimle alakası olmayan işlere girişmemiz daha sonraki süreçlerde bizi sıkıntıya sokacaktır. Sınır güvenliğimiz kalmamıştır."

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da yaşanan bu olumsuz olayları meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Hatay Milletvekili Ediboğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement