CHP Heyetinden yezidilere ziyaret - - Son Dakika
Kültür Sanat

CHP Heyetinden yezidilere ziyaret -

CHP Heyetinden yezidilere ziyaret -

CHP Parti Meclis (PM) üyesi Gökçe Pişkin başkanlığındaki bir heyet Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesine geldi.

15.08.2014 16:03

CHP Parti Meclis (PM) üyesi Gökçe Pişkin başkanlığındaki bir heyet Şırnak'ın Silopi ilçesine bağlı Başverimli beldesine geldi.

Burada Başverimli Beldesi Belediye Başkanı Rabia Tekas ve partililer tarafından karşılanan heyet beldede kalan Yezidileri ziyaret etti.

Yezidilerle sohbet eden Pişkin, çocuklara şeker ve oyuncak verdi.

Heyet daha sonra Silopi ilçesine 3 kilometre uzaklıkta daha önce Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan konutlar ile çadırda kalan Yezidilerle görüştü.

Pişkin, burada heyet adına yaptığı açıklamada, CHP'nin Şırnak'taki Yezidiler için hazırladığı 2 kamyon gıda yardımının yola çıktığını belirterek, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun da 18 Ağustos'ta Yezidilerin sorunlarının tespiti için bölgeye geleceğini söyledi.

Şırnak'ta ziyaret ettikleri Yezidilerin durumunu Türkiye ve dünya kamuoyu ile paylaşmak için kente geldiklerini ifade eden Pişkin, şöyle dedi:

"Irk ayrımcılığı ile inanç ayrımcılığı arasında hiçbir fark yoktur. Bu eli kanlı örgüt, Rojava ve Şengal'de, stratejik ortaklarının yardımıyla katliamlara imza atmaktadır. Burada hayatta kalan çocuklarla bir araya geldik. Onlar büyüdüğünde tüm insanlığa barış dersi verecek. Ve gelecekte barışın korunması için çaba sarfedecekler. Onların dünyasını karartmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu vesileyle başta çocuklar olmak üzere tüm Ezidilere kapılarını açan Cizre ve Silopi halkına teşekkür etmek gerekir."

Heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat CHP Heyetinden yezidilere ziyaret - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement