CHP'li Ağbaba Hasta Hükümlülerin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP'li Ağbaba Hasta Hükümlülerin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cezaevlerinde bulunan hasta hükümlülerin cezaevlerinde yaşamış olduğu sorunların ve sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

28.07.2014 12:16

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, cezaevlerinde bulunan hasta hükümlülerin cezaevlerinde yaşamış olduğu sorunların ve sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı.

Hasta mahpusların cezaevlerinde yaşadığı sorunların ve sıkıntıların çözümü noktasında alınması gereken somut tedbirlerde bir ilerleme kaydedilmediğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kendisine Tekirdağ cezaevinden yazılan bir mektupta hasta bir tutsağın yaşadıklarına ilişkin duruma dair Bakan Bozdağ'a sorular yöneltti ve özellikle, sürekli tıbbi takip gerektiren hastalığı bulunan mahpusların hastane sevklerinde ciddi sıkıntıların devam ettiğinin altını çizdi.

Hasta tutsakların yaşam hakkını savunmak için hükümetin ve tüm yetkililerin biran önce hareket geçmesi gerektiğini ifade eden Ağbaba, TBMM'YE Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi sundu.

Ağbaba, "1- Tekirdağ 1 Nolu F Tipi cezaevinde kalmakta olan hasta mahpus Vahap Yılmaz'ın tedavi gördüğü hastaneye yakın bir ceza evine sevk olma talebi hangi sebeple reddedilmiştir?

2- İsmi geçen hasta tutsağın, koltukları kırık ring aracına binmeyi kabul etmeyerek, cezaevi müdürlüğüne başvurması ve hastane sevki için ambulans talep etmesi sonrasında kendisine disiplin cezası verilmiş midir?

3- Mahpusların adliye ve hastane sevkleri için ayrı ring araçlarının kullanılmasının veya ambulans ile sevk edilmelerinin önünde ne gibi engeller mevcuttur?

4- Fiziki durumları hasta taşımayı uygun olmayan ring araçlarının yenilenmesi noktasında bir çalışmanız mevcut mudur? Sorularını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan yanıt istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Ağbaba Hasta Hükümlülerin Sorunlarını Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement