CHP'li Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İptali İçin YSK'ya Başvurdu - Son Dakika
Güncel

CHP'li Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İptali İçin YSK'ya Başvurdu

CHP\'li Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İptali İçin YSK\'ya Başvurdu

CHP'li Kamer Genç, cumhurbaşkanı seçimi için basılan oy pusulasının "yasaya aykırı" olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu.

13.08.2014 12:38  Güncelleme: 12:46

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, cumhurbaşkanı seçimi için basılan oy pusulasının "yasaya aykırı" olduğu iddiasıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu.

Genç, YSK'ya yaptığı başvuruda cumhurbaşkanlığı seçiminin iptalini istedi.

Genç, YSK'ya yaptığı başvuruda, Cumhurbaşkanlığı Seçimine İlişkin Kanunda, seçimde kullanılacak oy pusulasının şekli başlıklı 15. Maddesinde "oylamalarda kullanılacak filigranlı birleşik oy pusulasında "Cumhurbaşkanı Adayları' ibaresi ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından çekilen kuraya göre sırası belirlenen adayların adı ve soyadı yer alır" denildiği belirtildi.

Başvuruda, bastırılan oy pusulalarında adayların ayrıca resimlerinin de yer aldığı belirtilerek, "Yasa maddesinde adayların resimlerinin bulunacağına ilişkin bir hüküm bulunmadığına göre cumhurbaşkanı seçimi için basılan oy pusulası yasaya aykırıdır" denildi.

Oy pusulasında adayların resimlerinin olmasının adayların fiziksel görüntüleri bakımından kendilerine avantaj veya dezavantaj kazandırması yönünden Anayasadaki dürüst ve eşit seçim ilkelerine açıkça aykırı olduğu ifade edilen başvuruda, "Geçmişte yapılan seçimlerde oy pusulalarında genel başkanların resimlerinin yer alması yönündeki istekler aynı nedenle YSK tarafından reddedilmişti. Bu itibarla yasaya aykırı düzenlenmiş oy pusulası esas alınarak yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi de yasaya aykırı olduğundan bu nedenle bu seçimin iptali gerekir" denildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Genç, Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İptali İçin YSK'ya Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement