CHP'li Kart Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP'li Kart Açıklaması

CHP\'li Kart Açıklaması

"MİT'i anayasal kuruluşların ve meslek kuruluşlarının üstüne çıkarırlar ve dokunulamaz hale getirirler"

10.04.2014 12:48

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart,  MİT'in yapısında değişiklik öngören kanun teklifine ilişkin, "MİT'i anayasal kuruluşların ve meslek kuruluşlarının üstüne çıkarırlar ve dokunulamaz hale getirirler" dedi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, kendisi hakkında üçüncü kez tazminat davası açtığını belirtti.

Bu davaya karşı hazırladığı cevap dilekçesine değinen Kart, "Efkan Ala'lar, maalesef Türkiye siyasetinin ve bürokrasisinin temel sorunu haline gelmişlerdir. Efkan Ala'lar, Hakan Fidan'lar üzerinden bugün Türkiye'nin demokrasisi ve toplumsal barışı tehdit altına alınmış durumdadır. Öylesine hukuk tanımaz bir yönetim anlayışı içine girmişlerdir ki hukuksuzluklarını kamufle etmek için yeni suç ilişkileri içine girerler, suç üstüne suç işlerler" ifadelerine yer verdi.

Kart, MİT'in yapısında değişiklik öngören kanun teklifini eleştirerek,  "MİT'i anayasal kuruluşların ve meslek kuruluşlarının üstüne çıkarırlar ve dokunulamaz hale getirirler. Diğer tüm mevzuat MİT mevzuatına tabi hale gelir" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Kart Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement