CHP'li Meclis Üyesi Önen'in Ak Partiye Geçmesi - Son Dakika
Yerel

CHP'li Meclis Üyesi Önen'in Ak Partiye Geçmesi

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Önder Önen’in partisinden istifa edip AK Parti’ye geçmesiyle ilgili olarak, “Bizim ekmeğimizi yiyip de soframıza edenleri Allah’a havale ediyorum” dedi.

15.07.2014 13:44

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Önder Önen'in partisinden istifa edip AK Parti'ye geçmesiyle ilgili olarak, "Bizim ekmeğimizi yiyip de soframıza edenleri Allah'a havale ediyorum" dedi.

CHP'li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 2. sıradan Konyaaltı Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçilen Önder Önen'in geçtiğimiz cumartesi günü AK Parti saflarına katılmasıyla ilgili olarak, diğer meclis üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan başkan Böcek, daha önce hep etkinlikleri duyurmak amacıyla bir araya geldiklerini hatırlatarak, bugün ise 30 Mart seçimlerinde beraber yürüdükleri Önder Önen'in istifasından dolayı toplandıklarını kaydetti.

Siyasetin uzun ince bir yol olduğunun altını çizen Başkan Böcek, "Biz böyle öğrendik, böyle yola çıktık. Yola çıktıklarımızı, yolda bulduklarımızla değiştirmeden siyaset yapıyoruz. 20 yıldır siyasetin içindeyim. Dördüncü dönemde yüzde 60 oy oranıyla Konyaaltı'nın geleceği için yeniş hedeflere yürüyeceğimizi söyledik. Bu süreçte sevgili partililerimin bana kefil olan Genel Başkanım ve tüm örgütlerin, Muhittin Böcek'i sevenleri mahcup etmeden vatandaşımızın verdiği oyları, ekibimle namusun gibi koruyacağıma söz verdim" diye konuştu.

'Siyasette asaletli olmak lazım' diyen Başkan Böcek, "Siyaset nezaket kuralları içinde yapılmalıdır. Siyaset beklenti içinde yapılmaz. Görev beklersiniz gün gelir görev alır, görevde bulunabilirsiniz. Bugün soruyorum Önder Önen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve delegeler destek vermeseydi Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olabilir miydi? Olamazdı, hiç mümkün değildi. İktidara hevesleniyorsa neden AK Parti'den aday olamadı. Bunların nasıl, neden geçiş yaptığını kamuoyu değerlendirecektir. Her şeyden hayır çıkarıp bugünlere geldik. Yanlış olaylara girmeden alnı açık şekilde dördüncü dönemde de bir rekor kırdık" şeklinde konuştu.

Başkan Böcek şöyle konuştu;

"Daha yerel seçim geçeli 3.5 ay oldu. Meclis toplantılarına katılmıyor. Arıyorum. 'Şuradayım, buradayım' bahaneleri. Hiç bahane etmeye gerek yok. İnsan özünde nasılsa dürüstçe gerekçelerini söylemeliydi. Bunlarla ilgili herkes önümüzdeki günlerde bildiklerini açıklayacaktır. Biz yola çıktığımız arkadaşlara verdiğimiz namus sözümüzü tutuyoruz. Önümüzdeki süreçte çocuklarımızdan, gençlerimizden yaşlılarımızla seçim öncesi ne konuştuysak bu 5 yılda hizmetimize devam edeceğiz. Bizim ekmeğimizi yiyip de soframıza edenleri Allah'a havale ediyorum. İnşallah süreçte her şeyi hep birlikte göreceğiz."

Bugün genel Başkan Havaalanına indiğinde herkesin önünde koşup fotoğraf çektirmeye çalışanları, Genel Başkanımızla ilgili söylediklerini yakıştıramadım. Bunlar doğru şeyler değil diyen Böcek'e bir gazetecinin Önen'in başkan yardımcılığı beklentisi oldu mu? Sorusuna, " Genel Başkanımız'a Antalyayla ilgili bir rapor hazırlamıştım. Toplantısı olduğu için önce Gençlik Kolları Başkanı'na uğradım. Oda bana, 'O işte genç bir arkadaşımız ülkede da bir ilke imza atalım başkan yardımcılığı konusunda'. Bende kendisine çok genç bir arkadaşımız, önü açık. Şuanda mümkün değil demiştim. Daha sonra kendisi de gelerek talepte bulunmuştu. Bahanelerle siyasi değişiklik yaptım. Mustafa Akaydın seçimi kazanmış olsa geçer miydi" cevabını verdi.

Böcek, CHP Gençlik Kolları Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın telkinleriyle Konyaaltı'nda oturan Önder Önen'in eğilim yoklamasında anahtar listede birinci sırada gösterildiğini kaydetti.

Neden AK Parti'ye geçekmişsiniz şeklinde spekülasyonlar yapılıyor? Sorusuna da Başkan Böcek, "Siyasette ben buna alışığım. Salondaki tüm meclis üyesi arkadaşlarıma kefilim. Dürüstçe bu 20 yılı tamamlayabilmek her babayiğidin harcı değildir. Kimseye kırılmadım. Ben hala dimdik ayaktayım. Kendini CHP'nin bilmişi olanları gördük. Sandık, gençlik, örgüt dedikleri yerde gördük. Muhittin Böcek, ekibiyle dimdik ayaktadır. CHP 90 yıllık çınardır, çalışmalarımıza aynı azimle, kararlılıkla devam edeceğiz" cevabını verdi.

CHP Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve eski Gençlik Kolları İl Başkanı Önder Önen, cumhurbaşkanlığı seçim mitingi için Antalya'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı havalimanında karşılamış ve VIP salonunda Erdoğan, tarafından AK Parti rozeti takılmıştı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Meclis Üyesi Önen'in Ak Partiye Geçmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement