Umut Oran: Tayyip Erdoğan, Kaset Arşivi mi Kurdu? - Son Dakika
Güncel

Umut Oran: Tayyip Erdoğan, Kaset Arşivi mi Kurdu?

Umut Oran: Tayyip Erdoğan, Kaset Arşivi mi Kurdu?

CHP'li Umut Oran, "Erdoğan, bakanları, danışmanları, milletvekilleri ve il başkanlarını kapsayan bir kaset arşivi kurmuş mudur?" dedi.

25.03.2014 14:59  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı Ordu mitinginde eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in kaseti olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Madem bu kasetlerin içeriğini Erdoğan bilmektedir, demek ki bu kasetlerin sahibi bizzat kendisidir. Bahsettiği kasetlerin rejisörü de yapımcısı da yönetmeni de Recep Tayyip Erdoğan." dedi.

"Bu zamana kadar kasetler üzerinden siyasi çıkar sağlamaya odaklanan, hiçbir ahlaki sınır dinlemeden kasetleri miting meydanlarına taşıyan Erdoğan, şu sorulara cevap vermelidir" diyen Oran, şu soruları yöneltti:

"CUMHURBAŞKANI'NI DİNLETİYOR MU?"

"Kendisine bakanları, danışmanları, milletvekilleri ve il başkanlarını kapsayan bir kaset arşivi kurmuş mudur?

Cumhurbaşkanı'nı, danışmanlarını, milletvekillerini ve il başkanlarını dinletmekte midir? Kendisinde daha sonra kullanmak için sakladığı hangi tapeler ve kasetler vardır? Bunların içeriği nedir?

Erdoğan kendisine bağlı kurumlar eliyle muhalefet partilerinin yöneticilerini dinletmekte midir? Bu dinleme kayıtları kendisine rapor halinde sunulmakta mıdır? Bu yasa dışı tapelerin içerikleri bir yerde saklanıp, arşivlenmekte midir?

"BÜROKRATLAR DİNLETİLİYOR MU?"

Erdoğan bununla da sınırlı kalmadan kritik mevkilerdeki kamu bürokratlarını da dinletmekte midir? Bu yolla bürokratlar fişlenmekte ve üstlerinde baskı kurulmakta mıdır?

Cumhurbaşkanı'nın "benim dinlemiş olmam ihtimal dışı diyemem ama bu konuda korkum yok' açıklamasının hedefi esasında Erdoğan mıdır? Bu açıklama "Benim senin gibi sıfırlamalı konuşmalarım yok' anlamına mı gelmektedir?

"TÜRKİYE'NİN DEVLET YAPISIYLA BAĞDAŞMAZ"

Bu zamana kadar hiçbir aslı astarı olmadan, sadece çamur at izi kalsın mantığı ile muhalefeti kaset siyaseti yapmakla eleştiren Erdoğan ve ekibi kasetlere dayanan bir korku imparatorluğu ile mi Türkiye'yi yönetmeye çalışmaktadır?"

Kumpasa, pusuya, şantaj ve tehdide, hukuk dışı yöntemlerle muhalefet ve toplumun tüm kesimleri üzerinde baskı kurmaya odaklanmış bir siyasi anlayış ile Türkiye'nin yönetilemeyeceğini ifade eden Oran, "Türkiye'nin tarihi de kültürü de devlet yapısı da böyle bir anlayışı taşıyamaz" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Umut Oran: Tayyip Erdoğan, Kaset Arşivi mi Kurdu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ÇAKICI: ZAMANI GELİNCE SİZİN KASETLERİNİZ KAÇ MİLYON SATACAK BAKALIM :) 28 9 Yanıtla
  • HASSA: 31 Marta senin filmini çekicez 20 8 Yanıtla
  • YİĞİDO: YAV UMUT ORAN SANA YAZMAYA UTANIYORUM 30.04.20014 SAAT 21.00 LE 22.00 DE SAÇLARIN ÖNÜNE DÖKÜLECEK O ZAMAN NE İFTİRALARDA BULUNACAKSIN MERAK ETMİYORUM ŞU İFTİRALARDA BULUNACAKSIN BİLMEM NE MAHALLESİNDE ÇÖP TENEKELERİNDE MÜHÜRLÜ OYLAR ÇIKTI FALAN MAHALLEDE MÜHÜRLÜ OYLAR ÇIKTI GİBİ İFTİRALARINIZ DEVAM EDECEKTİR ÇÜNKÜ SİZİN MİLLETİN YANINDA YER ALMA GİBİ BİR NİYETİNİZ İFTİRAYA DEVAM 8 2 Yanıtla

Advertisement