CHP'li Oran: Esenboğa Havalimanı'na Yolcular Ne Zaman Metro Sistemiyle Hızlı Yolculuk Yapabilecek? - Son Dakika
Güncel

CHP'li Oran: Esenboğa Havalimanı'na Yolcular Ne Zaman Metro Sistemiyle Hızlı Yolculuk Yapabilecek?

CHP\'li Oran: Esenboğa Havalimanı\'na Yolcular Ne Zaman Metro Sistemiyle Hızlı Yolculuk Yapabilecek?

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, "Esenboğa Havalimanı'na yolcular ne zaman metro sistemiyle hızlı yolculuk yapabilecek?

05.06.2014 09:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya, " Esenboğa Havalimanı'na yolcular ne zaman metro sistemiyle hızlı yolculuk yapabilecek?" diye sordu.

Oran, İçişleri Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

" Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 15 Mayıs 2014 tarihinde 31 otobüs hattında deneme amacıyla başlattığı gece seferlerine 7 Haziran 2014 tarihinde neden son verilecektir?

Gece seferleri için 9 ilçede başlatıldığı belirtilen söz konusu 31 hat hangileridir? Neden bu kadar yüksek sayıda hatta denemelere başlandı?

Otobüs gece seferlerinde 20 günde 13 bin 563 yolcu taşındığı ve böylece 31 hat için sefer başına ortalama 3,76 yolcu düştüğü belirtilmesine karşın, seferlerin sürmesi için beklenilen/gereken ortalama yolcu sayısı kaç idi?

Gece otobüs seferleri için neden 31 hat belirlendi? 10 hat belirlenip deneme seferleri yapılması halinde sefer başına ortalama yolcu sayısı 11-12 kişiyi bulması halinde bu sürdürülemez miydi?

Çağdaş Avrupa ülkeleri başkentlerinde gecenin ilerleyen saatlerinde de sefer sayısı azalsa da sabaha kadar toplu taşımacılık yapılırken Türkiye'de, Ankara'da neden son 20 yıldır bu yapılamıyor? Şimdiki belediye başkanı 20 yıl önce göreve geldiğinde, neden var olan gece seferleri sistemini kaldırdı?

Gece vardiyasında çalışan yurttaşların evlerine dönebilmelerini Ankara Büyükşehir Belediyesi niçin sağlayamıyor?

Toplu taşımacılık, Ankara Büyükşehir Belediyesi için kâr amacı güdülen bir hizmet midir?

Tüm şehir ana arterlerinde çalışacak 6-7 ana hat üzerinden gece boyunca saat başına veya iki saatte bir ring yapacak otobüs seferlerinin konulmasının maliyeti nedir?

Örneğin Pursaklar- Dikmen arasında yaklaşık 36 kilometrelik hatta gece seferi yapacak bir otobüsün akaryakıt gideri ne kadardır? Sadece bu hatta dahi çalışacak bir otobüsün dahi gece boyunca yolcusuz kalmayacağı belirtilmektedir, bu niçin yapılmamaktadır?

Dikmen-Batıkent arasındaki Ankaray-metro hattı niçin sabaha kadar, en azından saat başlarında çalışmıyor?

Esenboğa Havalimanı ile Ankara şehir içi raylı sistemleri neden entegre edilemedi? Esenboğa Havalimanı'na yolcular ne zaman metro sistemiyle hızlı yolculuk yapabilecek"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Oran: Esenboğa Havalimanı'na Yolcular Ne Zaman Metro Sistemiyle Hızlı Yolculuk Yapabilecek? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement