CHP'li Tanrıkulu'dan, Davutoğlu'na Soru Önergesi - Son Dakika
Politika

CHP'li Tanrıkulu'dan, Davutoğlu'na Soru Önergesi

CHP\'li Tanrıkulu\'dan, Davutoğlu\'na Soru Önergesi

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türk Dış Politikasında gelinen noktayı sordu.

03.01.2013 10:37  Güncelleme: 10:46

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Suriye'deki iç savaş nedeniyle Türk Dış Politikasında gelinen noktayı sordu. Tanrıkulu'nun, Dışişleri Bakanı Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunduğu soru önergesi şöyle;

"Ortadoğu'yu etkisi altına alan halk özgürlük hareketi Arap Baharının, Suriye'ye yansıması sonucu 15 Mart 2011 de başlayan Suriye İç Savaşında bugüne kadar İsyancılar ve Hükümet güçleri arasında kalan yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. Türkiye'nin tarihsel ve kültürel bir geçmişe sahip olduğu Suriye ile sınır komşusu olması ve Türk Dış Politikasının derinlikten uzak yapısı sonucu çatışmalardan Türkiye ve Türk vatandaşları da etkilenmektedir.

Bu bağlamda:

1. Suriye de yaşanan iç savaştan günümüze kadar geçen sürede Suriye'ye geçiş yapan gazetecilerin, sivil toplum kuruluşu görevlilerinin, öğrencilerin ve sivil vatandaşların sayısı nedir?

2. Vatandaşlarımızdan kaçı tekrar Türkiye'ye dönüş yapmışı? Halen Suriye'de bulunan vatandaşlarımızın sayısı nedir?

3. İç savaşın başladığı günden itibaren Suriye sınırlarında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı nedir? Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ölüm nedenleri nedir?

4. Türkiye'den Suriye'ye Özgür Suriye Ordusuna katılmak için giden vatandaşlarımız var mıdır? ÖSO'ya katılan vatandaşlarımızın sayısı nedir?

5. Türkiye'den Suriye'ye iç savaşa katılmaları için kandırılan ya da ikna edilen kişiler hakkında Dışişleri Bakanlığına şikayet talepleri gelmekte midir? Bu şikayetlerin içeriği ve sayısı nedir?"

(MV) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Tanrıkulu'dan, Davutoğlu'na Soru Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement