CHP'li Tezcan ve Oran, Ankara Cumhuriyet Başsavcısını Ziyaret Etti - Son Dakika
Politika

CHP'li Tezcan ve Oran, Ankara Cumhuriyet Başsavcısını Ziyaret Etti

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bugünkü görüşmede öğrendiğimiz bizim şikayetlerimizin yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmiş olmasıdır.

03.04.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bugünkü görüşmede öğrendiğimiz bizim şikayetlerimizin yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş olmasıdır. Gerekçe olarak da yayın kuruluşlarının merkezinin İstanbul olması gerekçe gösterilmiştir" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı makamında ziyaret etti. Tezcan ve Oran, görüşmenin ardından basın açıklaması yaptılar. Tezcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak'ı ziyaret ettiklerini belirterek, "Ziyaret sebebimiz biliyorsunuz hem Umut Oran'a hem CHP'ye ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na belirli basın kuruluşları tarafından sistematik şekilde yürütülen iftira kampanyasıyla ilgili suç duyurunda bulunmuştuk. Bu iftira kampanyaları büyük bir tezgahın, büyük bir senaryonun parçasıydı. Neydi o senaryo; bir taraftan CHP milletvekillerini hedef gösterip bir suçun parçası gibi hedefe koymak Sayın Umut Oran başta olmak üzere. Öbür taraftan da Sayın Genel Başkanımızla birlikte CHP'yi suç ilişkilerinin parçası gibi gösterip, parti kapatma sürecine kadar gidecek bir tezgahın ilk işaretini o haberlerle vermişlerdi. Bunlarla ilgili hukukçu arkadaşlarımız derhal harekete geçtiler ve çok sayıda suç duyurusunda bulunduk. Hem iftira hem hakaret hem diğer noktalarda milletvekili arkadaşlarımız Sayın Umut Oran, Genel Başkanımız ve CHP tüzel kişiliği adına çok sayıda suç duyurusunda bulunduk. Aradan geçen süre içerisinde bu suç duyurularının akıbetiyle ilgili sağlıklı bilgi alamamıştık. Bugün bunları görüşmek üzere Sayın Ankara Cumhuriyet Başsavcısını ziyaret ettik" diye konuştu.

"ÖĞRENDİĞİMİZ BİZİM ŞİKAYETLERİMİZİN YETKİSİZLİK KARARI VERİLEREK İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA GÖNDERİLMİŞ OLMASIDIR"

"Biz bu süreçte özellikle bu haberlerin basit bir basın yoluyla iftira olmanın ötesinde suç işlemek için örgüt kurma niteliğinde bir eylem olduğu iddiasındayız" diyen Tezcan, şöyle konuştu:

"Yaptığımız suç duyurularından bir tanesi de suç işlemek için örgüt kurma, açıkça bir örgüt faaliyeti çerçevesinde iftira atma ve bu çerçevede anayasal düzene yönelebilecek çeşitli girişimlerin bu örgüt eliyle hazırlığı diye düşündük ve bu çerçevede şikayetlerimiz de vardı. Bugünkü görüşmede öğrendiğimiz bizim şikayetlerimizin yetkisizlik kararı verilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmiş olmasıdır. Gerekçe olarak da yayın kuruluşlarının merkezinin İstanbul olması gerekçe gösterilmiştir. Hukuki olarak farklı mütalaalar yapılabilir. Biz soruşturmanın burada yürümesi gerektiği, yürüyebileceği inancındayız. Bunu kendileriyle de paylaştık. Ancak bu süreçten sonra süreci İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde takip edeceğiz. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Kodalak şu konuda bir güvence vermiştir. Bundan sonrasına ilişkin de bugüne kadar da CHP ya da bir başka siyasi parti çerçevesinde iktidarın tesiri altında hareket etmeyeceklerini, hukukun sınırları içerisinde hareket edeceklerini ve bu çerçevede hiçbir etki altında kalmadan hukuk çerçevesinde soruşturmayı yürütecekleri güvencesini vermiştir. Biz Ankara Cumhuriyet Başsavcının bu güvencesinin en azından dikkate alınıp, takip edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu çerçevede İstanbul'a gönderilen yetkisizlik kararlarından sonra da hızla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu soruşturmaları hızlı bir şekilde tamamlaması ve failler hakkında gerekli hukuki girişimleri yapıp kamu davalarını açmasını bekliyoruz. Ortada bir çete vardır. Bu çete seçim öncesi eğer hukuk gerekli girişimi yapma konusunda gecikirse seçim öncesinde aynı pervasızlıkla iftiralara, hakaretlere, kurgularına devam edecektir."

"HUKUKUN BUNLARLA İLGİLİ SUÇLULARI TESPİT EDİP, MAHKEME ÖNÜNDE CEZALANDIRMASI GEREKİR"

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran ise seçimlere 64 gün kaldığını ifade ederek, "Seçimlere 64 gün kala ana muhalefet partisine yapılan bu çirkin saldırılar, medya görünümlü ama arkasında bir çete olduğunu bildiğimiz, iddia ettiğimiz, bununla da ilgili suç duyurusunda bulunduğumuz bu sürecin bir an evvel hukuki olarak tamamlanmasını bekliyoruz. Çünkü bizler ana muhalefet partisi olarak, milletvekilleri olarak yasama faaliyetlerimizi rahat bir şekilde yapabilmek için hukukun bu yalanları, bu iftiraları, hedef göstermeleri ortaya koyan, atan bu çeteye karşı yaptırım olması gerekir, hukukun hızlı çalışması gerekir. Hukukun bunlarla ilgili suçluları tespit edip, mahkeme önünde cezalandırması gerekir. CHP olarak bunun sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Bu sürecin bir an evvel seçim süreci tamamlanmadan sonlandırılmasını talep ettiklerini söyleyen Oran, "Bunun da takipçisi olacağız. Bundan sonra da Türkiye'de ahlaklı siyaset adına, etik siyaset adına bu tür çetelerin oluşmaması, ister bunların bir ayağı medya olsun, ister bir ayağı siyaset olsun, ister bunların bir ayağı bürokrat olsun ne olursa olsun bu çetelerden Türkiye'yi kurtarmak bizim CHP olarak temel görevimiz. Türkiye'de temiz, ahlaklı, temiz siyaseti hakim kılmak bizim görevimiz. Bunun sonuna kadar gideceğiz. Bu suçu işleyenlerden adalet önünde bunun hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

"ANA MUHALEFET PARTİSİNİN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARININ CİDDİYE ALINMADIĞINI GÖRÜYORUM"

"MİT'e çok ciddi suçlamalarınız oldu. İlk kez bir örgütten bahsettiniz. İşletilen süreçte izin talebiniz oldu mu?" sorusuna Oran, "Gördüğümüz kadarıyla biz örgütten ilk defa bahsetmedik. Biz haberler yapılır yapılmaz o hafta içerisinde suç duyurusunda bulunduk. Bir suç örgütü olduğunu ifade ettik. Genel Başkanımızın da bu konuda açıklamaları oldu. Ama şuanda ana muhalefet partisinin bu kadar önemli açıklamalarının bu ana kadar ciddiye alınmadığını görüyorum" karşılığını verdi.

Tezcan ise şunları kaydetti:

"İzin talebi ile ilgili herhangi bir talebimiz yok şuanda dosyada. Gördüğümüz kadarıyla şikayeti buradan İstanbul'a göndermişler. Buradan herhangi bir işlem yapmadan gönderdiklerini gördük. İstanbul'un ne yapacağını takip edeceğiz."

Bir gazetecinin "Süreçler hızlanmazsa benzer süreçler yaşanır ifadesini kullandınız. Nasıl bir yol haritanız var bu süreçle ilgili?" sorusu üzerine Tezcan, "Bizim tek yol haritamız hukuk. Biz savcılığa verdik. Cumhuriyetin, devletin savcısı takip edecek. Biz bir siyasi partiyiz. Hukukun hakim ve etkin olmasını istiyoruz. Gerisi milletin takibinde" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Tezcan ve Oran, Ankara Cumhuriyet Başsavcısını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement