CHP'li Vekillerden Sakarya'da Çevre Eylemi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Vekillerden Sakarya'da Çevre Eylemi

CHP\'li Vekillerden Sakarya\'da Çevre Eylemi

CHP'li 6 milletvekili, Sakarya'da yapımına başlanan çimento fabrikasını protesto etmek amacıyla Sakarya'ya geldi.

24.08.2012 19:04

CHP'li 6 milletvekili, Sakarya'da yapımına başlanan çimento fabrikasını protesto etmek amacıyla Sakarya'ya geldi.

CHP'li 6 milletvekili, Sakarya'nın Sapanca ilçesi Yanık köyünde su kaynağının yanına yapılmak istenen taş ocağı ve Karasu ilçesi Darıçayırı köyünde yapılacak olan çimento fabrikasını protesto etti. İlk olarak Yanık köyüne giden milletvekilleri, 60 yıl önce kapatılan taş ocağının yeniden açılmasına tepki gösteren köylülerle buluştu. İçlerinde CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş'inde bulunduğu Düzenlenen eyleme CHP milletvekilleri Engin Özkoç, İlhan Cihaner, Haydar Akar, Melda Yener, Kemal Ekinci, Mahmut Tanal ile CHP MYK üyesi Esen Kutluata, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve partililer katıldı.

CHP heyetini karşılayan Sapanca Yanık Köyü Muhtarı Sibel Baykal, "Hızlı tren inşaatı maliyetini düşürmek için Marmara Bölgesi'nin cennet köşelerinden birinin yok edilmek isteniyor. Çocuklarımıza torunlarımıza bırakacağımız temiz bir çevre doğal güzellik mi önemli yoksa maliyet mi? Biz hızlı tren için gereken kalker taşının bölgede bulunan diğer taş ocaklarından temin edilmesinden yanayız. Hızlı trene kimse karşı değil herkes Yanık Köyü'nün doğal güzelliğinin korunması adına taş ocağına karşı. Tüm siyasileri ve tüm sivil toplum örgütlerinin Yanık Köyü'nde 60 yıl sonra açılmak istenen bu taş ocağına karşı durmaya davet ediyoruz" dedi.

Baykal'ın konuşmasının ardından konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Melda Yener; "Gerek parti olarak gerekse de çevre Komisyonu olarak ülke genelindeki çevre sorunlarının üstüne gidiyoruz. Halkın direnç gösterdiği yerlerde söz konusu çalışmalardan vazgeçildiğini görüyoruz. Birlik ve beraberliği bozmadığınız sürece kimse burada sizlerin istemediği bir şey yapamaz" şeklinde konuştu.

Daha sonra Karasu ilçesi Darıçayırı köyüne giden milletvekilleri, burada kurulmak istenen çimento fabrikasına karşı olduklarını belirterek, 'davanızda sizlerin yanında olacağız' dediler.

Darıçayırı Köyü'nde konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Atak, "Burada açılan pankartları görüyorum. Kanser olmak istemiyorum diyor, sağlıklı yaşamak istiyorum diyor, kansere karşı sağlık için direnmeliyiz diyor. Arkadaşlarımız aslında başlarına gelecek olan akıbetleri pankartlarda belirtmeye çalışmışlar. Burada fabrika kurulurken size verilen sözlerin hiçbiri tutulmayacak bunu bilin" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Vekillerden Sakarya'da Çevre Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement