CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, onbinlerce kişinin, Anayasal hakları olan toplantı ve gösteri yaptığı gerekçesiyle yargılandığını iddia etti.

22.06.2016 12:51

CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, onbinlerce kişinin, Anayasal hakları olan toplantı ve gösteri yaptığı gerekçesiyle yargılandığını iddia etti.

Biçer, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Manisa'da yaptıkları yürüyüşün güzergahını değiştirdikleri için yargılanan KESK üyesi 12 kadının, hapis cezasına çarptırılmasını eleştirdi.

CHP'li Biçer'e, KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy ve hapis cezası alan 5 kadın eşlik etti.

Onbinlerce kişinin, Anayasal hakları olan toplantı ve gösteri yaptığı gerekçesiyle yargılandığını savunan Biçer, " Türkiye'de tecavüzcüleri, eşkıyaları, iş cinayetlerini, madenlerde ölümleri, termik santralleri, hırsızları, faili meçhulleri protesto etmek için sokağa çıkmak yasak ama faşist rejim, faili meçhuller, orman kanunları, Cumhuriyete saldırı, gazeteci dövmek, gazeteci kurşunlamak serbest." diye konuştu.

Manisa'da 8 Mart 2015 tarihindeki yürüyüşün sendika, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştiğini, yürüyüş güzergahını değiştirdiği gerekçesiyle 17 kişinin yargılandığını ve 2'si erkek 14 kişinin hapis cezası aldığını belirtti. Biçer, "Aslolan yürüyüş güzergahını değiştirenler değil, rejimin güzergahını değiştirenlerin yargılanmasıdır. ve onlar da er ya da geç yargılanacaktır. Saray rejiminin ve onun aparatları olan hukukçuların amaçları korkuyu yayarak, bizleri hukuksuzlukla susturmak." ifadesini kullandı.

CHP'li Biçer ve beraberindeki kadınlar basın toplantısını, "Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa." diye slogan atarak bitirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Manisa Milletvekili Biçer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement