CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Ahmet Hakan'ı öldürmeye teşebbüs şeklindeki saldırıyı kınıyorum.

01.10.2015 13:49

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıyı kınayarak, "Ahmet Hakan'ı öldürmeye teşebbüs şeklindeki saldırıyı kınıyorum. Hakan'a yapılan saldırı basit bir saldırı değildir" dedi.

Atıcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, cezaevinde bulunan çocukların durumlarını incelemek, çocukların sorunlarını yerinde görerek ve çözüm üretmek amacıyla başlattıkları çalışma kapsamında hazırlanan "Cezaevinde Çocuk Olmak" adlı kitap hakkında bilgi verdi.

Atıcı, TÜİK rakamlarına göre, 2013 yılında güvenlik birimlerine 273 bin 571 çocuk getirildiğine ve bu çocukların yüzde 44.5'inin suç mağduru olduklarının görüldüğüne dikkati çekti.

Çocuk cezaevlerinin kapatılması ve çocuk eğitim evleri kurulması gerektiğini vurgulayan Atıcı, cezaevinde büyüyen çocukların sorunlarının dramı ve çığlığının acilen duyulması gerektiğini söyledi.

Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yapılan saldırıya da değinen Atıcı, şunları söyledi:

"Ahmet Hakan'ı öldürmeye teşebbüs şeklindeki saldırıyı kınıyorum. Hakan'a yapılan saldırı basit bir saldırı değildir. 3 kişinin, 4 kişinin bir araya gelerek plansız bir şekilde yaptıkları bir saldırı olarak değerlendirilmemelidir. Basını susturmaya, adeta had bildirmeye yönelik alçakça, korkakça yapılan bir eylemdir. Sonuçta kötü yönetimi gizlemeye yönelik alçakça, korkakça yapılan bir eylemdir. Bu saldırıyı en güçlü şekilde kınıyorum. Sayın Ahmet Hakan'a acil şifalar diliyorum. Asıl suçluların da  bir an önce yakalanmasını diliyorum."

Atıcı, gazetecilerin  "AK Parti ve CHP arasındaki koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir ricası olduğu" yönündeki haberlere ilişkin sorusu üzerine, birinci önceliklerinin Cumhurbaşkanı veya ailesi olmadığını ifade etti. Atıcı, "Sayın Genel Başkanımız altını çizerek söyledi; koalisyon görüşmelerinde böyle bir somut cümle geçmedi. Ancak dolaylı yollarla bu konu CHP'ye iletildi. Ben parçaları bir araya getirdiğimde bunun hiç uzak bir olasılık olmadığını çok net bir şekilde görüyorum" dedi.

Sandıkların taşınması tartışmalarına ilişkin soruya Atıcı, "AKP niçin sandıkların taşınmasını istiyor, sandıkların nerelerden taşınmasını istiyor? Bu soruyu sorarsanız ipucu buradadır" karşılığını verdi.

CHP'nin Genel Kurul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan giderken ayağa kalkmayarak protesto edeceği söylentilerine ilişkin Atıcı, şunları kaydetti:

"CHP hiçbir zaman böyle ön kararlar almamıştır. CHP'nin 'önceden öyle planlayalım, protesto edelim' şeklinde, hayır böyle bir durumu yoktur. Bu konu hiçbir şekilde konuşulmamaştır ve bir protesto yapılmayacaktır. İçeride ne olur gerçekten bilemem. Umarız Sayın Cumhurbaşkanı bugüne kadar verdiği zararların, yanlış uygulamaların farkına varır. Umarım Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na yakışır bir şekilde TBMM'yi açar, hiç olmaza önümüzdeki bir ay içerisinde tarafsız olacağının mesajını verir diye ümit ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Mersin Milletvekili Atıcı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement