CHP Niğde Teşkilatı Partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika
Yerel

CHP Niğde Teşkilatı Partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

CHP Niğde Teşkilatı Partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı

Niğde Cumhuriyet Halk Partisi İl-İlçe Teşkilatı, partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu yaptı ve ardından basın açıklamasında bulundu.

09.09.2014 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Cumhuriyet Halk Partisi İl-İlçe Teşkilatı, partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaptı ve ardından basın açıklamasında bulundu.

91 yıl önce Cumhuriyetin temellerinin atılmasının ardından ilk Genel Başkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün olduğu Cumhuriyet Halk Partisi kuruluş yıl dönümünü tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutladı. Niğde CHP İl ve İlçe Teşkilatı ise Niğde Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yaparak saygı duruşunda bulundu. Ardından Niğde CHP Teşkilatı adına İl Başkanı Ünal Baykan günün anlam ve önemine binaen basın açıklamasında bulundu. CHP'li Baykan konuşmasında; partimizin her kademesinde yıllarca fedakarca göre yapmış ve halen görev yapmakta olan değerli yönetici arkadaşlarım. Hiçbir çıkar beklemeden partimize, ülkemize sahip çıkma için her türlü baskı ve zorluklara göğüs gererek mücadele veren değerli yoldaşlarım. 90 yıldır olduğu gibi partimizin kuruluşunun 91. Yılı olan bugün kuruluş yıldönümümüzü kutlamanın verdiği haklı gururla buradayız. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, CHP'nin kurulmasına ilişkin ilk açıklamasını 6 Aralık 1992 tarihinde yapmıştır ve Halk Fırkası adını kullanmıştır. Bilindiği üzere Atatürk, Kurtuluş Savaşı henüz bitmeden ülkenin geri kalmışlığını ve çöküş tehlikesini ortadan kaldırmak, çağdaş ve ileri bir toplum yaratmak amacıyla devrimler yapmayı planlıyordu. Bu amaçlara ulaşmak ise ancak gücünü halktan alan ve belirli bir program dahilinde bu amaçları gerçekleştirmeye odaklanmış bir siyasi parti ile mümkün olabilirdi. Mustafa Kemal Atatürk, parti kurma niyetini şu sözlerle ifade etmiştir; 'Milletin her sınıf halkından hatta İslam dünyasının en uzak köşelerinden bana ebedi olarak iftihar duyacağım şekilde gösterilen teveccüh ve itimada layık olabilmek için en mütevazı bir millet ferdi sıfatıyla hayatımın sonuna kadar vatanın hayrına vakfeylemek emeliyle barıştan sonra halkçılık esası üzerine dayanan ve Halk Fırkası adıyla siyasi bir fırka kurmak niyetindeyim' demiştir. Bu vesile ile partimin il Başkanı her şeyden önde de bir yurttaş olarak şunu da siyasi bir iktidara söylemeden geçemeyeceğim. Şu ana ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunların yanı sıra birde ülkeyi savaşın eşiğine getirmekten bir kaosa sürüklemekten vazgeçilmesini diliyorum. Bu düşüncelerle partimizin 91. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, ebediyete intikal eden başta Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Bülent Ecevit'i saygı ve rahmetle anıyorum. Halen aramızda olan CHP Genel Başkanlarını saygıyla selamlıyorum" diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Niğde Teşkilatı Partinin 91. Kuruluş Yıl Dönümünü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement