CHP Sandık Görevlisine, Erdoğan'a Hakarete 7400 Lira Ceza - Son Dakika
Güncel

CHP Sandık Görevlisine, Erdoğan'a Hakarete 7400 Lira Ceza

CHP Sandık Görevlisine, Erdoğan\'a Hakarete 7400 Lira Ceza

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, geçen 30 Mart'ta yerel seçimde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan CHP'nin sandık görevlisi Aysel Tengiz, 7 bin 400 lira idari para cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

09.01.2015 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, geçen 30 Mart'ta yerel seçimde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlara hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan CHP'nin sandık görevlisi Aysel Tengiz, 7 bin 400 lira idari para cezasına çarptırıldı ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Seferihisar'daki bir okulda CHP'nin sandık görevlisi olan Aysel Tengiz hakkında, Ak Parti'nin sandık görevlisi tarafından dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanlar için 'hırsızlar' dediği iddiasıyla tutanak tutturdu. Sandıktaki diğer görevliler ise Tengiz'in böyle bir söz söylediğini duymadıklarını belirtti.

Ak Parti Seferihisar ilçe örgütünün şikayeti üzerine Aysel Tengiz hakkında Seferihisar Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Duruşmadaki ifadesinde "Bakanlarımız için benzer bir cümle kullanmadım. Sadece 'Hırsız arıyorsanız Seferihisar'da olmaz. Hırsızları Ankara'da arayın' dedim. Beratımı istiyorum" diyen Tengiz'e 7 bin 400 lira para cezası verdi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak cezayı 5 yıl süreyle erteledi.

Aysel Tengiz'in avukatı Kerem Evran, karara itiraz edeceklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Sandık Görevlisine, Erdoğan'a Hakarete 7400 Lira Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement