CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV'nin yayınını kesmesi - - Son Dakika
Politika

CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV'nin yayınını kesmesi -

CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV\'nin yayınını kesmesi -

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV'nin yayınını kesmesine ilişkin, "Meclis Başkanı'nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren kendisi. Türkiye'de Alo Fatih hattından sonra Alo Cemil hattı kurulmuştur" dedi.

25.02.2014 16:22

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV'nin yayınını kesmesine ilişkin, " Meclis Başkanı'nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren kendisi. Türkiye'de Alo Fatih hattından sonra Alo Cemil hattı kurulmuştur" dedi.

İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve bir grup milletvekili, Meclis TV'yi ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklama yapan İnce, Meclis TV bürosunda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısı yayının kesilmesi talimatını kimin verdiğini sorduklarını aktardı.

"Genel Sekreter" yanıtını aldıklarını belirten İnce, bunun üzerine Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret ettiklerini söyledi. İnce, şu ifadeleri kullandı:

"Meclis Başkanı'nın konuşmalarından anladık ki talimatı veren kendisi. Türkiye'de Alo Fatih hattından sonra Alo Cemil hattı kurulmuştur. Alo Abdullah, alo Cemil hattı artık Türkiye'de geçerlidir. İnternette 2 milyon kez izlenmiş bir görüntüyü Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı konuşurken sansürlemek, yasaklamak, kimsenin haddi değildir. Hayatımızın her alanına yasaklar geliyor. Bugün de Başbakan'ın alo Cemil hattını kullandığını tahmin ediyoruz. Bunlar derebeyi olmuşlardır memleketin başına. Çalmaya utanmıyorlar ama yayınlamaya utanıyorlar.

Ey Meclis Başkanı: Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağı mısın yasamanın başı mısın? Eğer sen bu sansürlemenin başıysan, milletten bunları gizlemek istiyorsan, talimatla hareket ediyorsan, sen de Recep Tayyip Erdoğan'ın ortağısın o zaman. Türkiye'nin geldiği nokta vahimdir. O sırada telefon geldiğini tahmin ediyoruz, önceden hazırlık da yapmış olabilirler. Muhalefetin, medyanın üzerine de baskılar devam edecektir. Medyaya sesleniyorum, yapmayın, siz de suç ortağı olmayın."

"Yayının kesilmesine Meclis Başkanı'nın verdiği yanıt nedir?" sorusuna İnce, "RTÜK yasasının 8. maddesini gerekçe gösteriyor ama dolanıyor. Geçmişte sayın Başbakan, Meclis Başkanı'na 'bunu sen mi susturacaksın ben susturayım?' demişti. Demek ki Başbakan, Meclis Başkanı'nı da susturabiliyor" karşılığını verdi.

İnce, "Meclis TV'de Başbakan bize 'cibiliyetsizler' diyor, hakaret ediyor. Genel başkanımıza, partimizin tüzel kişiliğine hakaret ediyor ama biz kendi konuşmalarını millete göstermek istediğimizde kapatıyorlar" dedi.

Bu ziyareti gerçekleştirmeye karar verdikleri andan itibaren Meclis TV'nin peşlerinden ayrılmadığını, bütün detayları çektiğini ifade eden İnce, "Ne kadar ıvır zıvır görüntü varsa hepsi var. Biz hikaye istemiyoruz. Milletin paraları çalındı mı çalınmadı mı bunun peşindeyiz. Bunları gösterin" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de yasama, yürütme ve yargının çöktüğünü savunarak, "Bugün milletin sesi kesilmişti. Bugün sayın Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşması değil 76 milyonun vergileriyle yayın yapan milletin sesi kesilmiştir. Milletin sesini kesen milletvekillerinin, bu parlamentoda bir daha siyaset yapma olanakları olmayacaktır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP TBMM grup toplantısında Meclis TV'nin yayınını kesmesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement