CHP Uygun Gıda Alamayan Çölyaklı Mahpus Ufuk'un Durumunu Sordu - Son Dakika
Güncel

CHP Uygun Gıda Alamayan Çölyaklı Mahpus Ufuk'un Durumunu Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hem Tip 1 Diyabet hem de çölyak hastası olduğu gerekçesiyle glutensiz ve düşük proteinli mamul ürün kullanılması için yaptığı başvurulara yanıt alamayan Ufuk Keskin isimli mahpusun talebini TBMM gündemine taşıdı.

29.07.2014 10:36

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hem Tip 1 Diyabet hem de çölyak hastası olduğu gerekçesiyle glutensiz ve düşük proteinli mamul ürün kullanılması için yaptığı başvurulara yanıt alamayan Ufuk Keskin isimli mahpusun talebini TBMM gündemine taşıdı.

Ağbaba, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, "Aynı zamanda Tip 1 Diyabet hastası olan Ufuk Keskin'in hastalığına uygun şekilde ilaç tedavisi cezaevi ortamında sürdürülebilmekte midir? Diyabet diyeti uygulaması gereken hasta için, uygun gıdalar tüketebilmesinin koşulları cezaevi yönetimince sağlanmış mıdır?" diye sordu.

Ağbaba, Bolu F Tipi Cezaevi'nde kalan Ufuk Keskin isimli mahkûmun yaşadıklarını kendisine ziyarete gelen babasının aktarmasından sonra harekete geçti. Ağbaba, Bakan Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, "Bolu F Tipi cezaevinde bulunan hasta tutsak Ufuk Keskin Tip 1 Diyabet ve Çölyak Hastasıdır. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Gastroenteroloji Polikliniği tarafından 18.04.2014 tarihinde verilen İlaç Kullanım Raporu'nda hastanın günlük ve haftalık dozlarda olmak üzere Glutensiz/Düşük Proteinli Mamul Ürün kullanması gerektiği belirtilmiştir. Raporda ayrıca Çölyak hastası olan Ufuk Keskin'in 2 yıl süreyle bu ürünleri tüketmesi gerektiği belirtilmiştir" dedi. Ağbaba, şu soruları yöneltti:

"-Ufuk Keskin'in kullanması gereken ürünler cezaevi yönetimi tarafından ne şekilde tedarik edilmektedir? Hastaya bu ürünler doktor raporunda belirtildiği şekilde verilebilmekte midir?

-Aynı zamanda Tip 1 Diyabet hastası olan Ufuk Keskin'in hastalığına uygun şekilde ilaç tedavisi cezaevi ortamında sürdürülebilmekte midir? Diyabet diyeti uygulaması gereken hasta için, uygun gıdalar tüketebilmesinin koşulları cezaevi yönetimince sağlanmış mıdır?

-Ufuk Keskin'in diyabet hastalığına uygun olan diyeti ile Çölyak hastalığı sebebiyle alması gereken gıdaları aynı anda tüketmesinden kaynaklı olarak bir sağlık riski oluşma ihtimali olup olmadığı araştırılmış mıdır?

-Tip 1 Diyabet ve Çölyak hastalığına sahip bir kişinin cezaevi koşullarından hayatını sürdürebilmesi mümkün müdür?

-Hasta tutsakların kullanması gereken ilaçlar ve uygulamaları gereken diyetlere uygun gıdaların tedariki konusunda bakanlığınızın ve ilgili birimlerinin bir çalışması mevcut mudur?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Uygun Gıda Alamayan Çölyaklı Mahpus Ufuk'un Durumunu Sordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement